„Straipsnyje aprašyta visiška priešingybė mano patirčiai. Lygiai prieš metus laiko gimdžiau Vilniaus gimdymo namuose savo pirmagimį. Nuvykome su niekuo nesusitarę 7 val. ryto. Registratūroje pasitiko chalatu vilkinti moteris, kuri užpildė dokumentus. Taip, ji nebuvo kažkokia supermaloninga, neatnešė man kokios pagalvėlės, bet viską užpildė, pakvietė daktarą – ir tiek žinių“, – pasakoja Laura.

„Daktaras mus palydėjo iki gimdymo skyriaus, tiksliau iki lifto, nes pats kilo laiptais. Dar kartą pabrėžiu, kad su niekuo nesitarėme ir nieko nepažinojome, tačiau gavome tą ale VIP gimdyklą nr. 8 su dušu ir tualetu. Galiu pasakyti, kad tuo nei džiaugėmės, nei ne – atvažiavom gimdyti, o ne į SPA“, – teigė gimdyvė.

„Kadangi turėjo tuoj keistis pamaina, galvojom, kad niekas čia be naujos atėjimo į mus nekreips dėmesio, tačiau buvau apžiūrėta senosios pamainos, tada vedėjo Mindaugo Razumo ir dar kartą naujos pamainos, kuri nuo atėjimo jau ir rūpinosi manimi. Visi mane apžiūrėję viską aiškino, prisistatė ir t.t. Taip, daktarė nestovėjo visas 10 val. tik prie manęs, tačiau vis ateidavo, paklausdavo, kas ir kaip, apžiūrėdavo. Nukritus vaiko širdies tonusams, vyras pakvietė daktarę ir ši kone bėgom atbėgo ir gerą valandą stovėjo nepasitraukdama ir sekdama situaciją (ačiū, nes viskas baigėsi natūraliu gimdymu, ne Cezario pjūviu)“, – prisimena savo patirtį moteris.

Ji teigia, kad gimdymo proceso priežiūrą vertina dešimtuku, visgi pogimdyvinė priežiūra nebuvo tokia gera.

„Manęs vis paklausdavo, kaip čia geriau padarius, kad nereikėtų gulėti, nes į veną tekėjo vaistai, tai viską pareguliavo taip, kad galėčiau sėdėti ant kamuolio. Visą gimdymo proceso priežiūrą vertinu 10/10. Apie pogimdyvinę priežiūrą jau taip gerai negaliu atsiliepti, tačiau nebuvau įnoringa, nekreipiau dėmesio ir džiaugiausi nauja gyvybe. Beje, niekam nesiūlėm jokių pinigų, taigi visas personalas dirbo savo darbą. Po gimdymo vyras padėkojo ir "atsidėkojo", tačiau tiek daktarė, tiek sesutė dar priešinosi“, – atviravo moteris.

„Taip, antrą kartą vėl važiuočiau nesusitarusi, nes tikrai visi ten rūpinasi ir prižiūri, o jei tikitės gauti SPA kompleksą, tada gal reikia gimdyti privačiai iš anksto pasakius, ar norėsite pėdų masažo, ar medaus kaukės“, – tvirtino Laura.

Ji sako, kad nuomonę išsakyti privertė noras, kad „ant šios ligoninės ir gydytojų“ nebūtų pilamas purvas dėl vienos gimdyvės nuomonės.