„Statistika – ne šventa karvė. Noriu pasakyti, kad šiuo klausimu referendumo nebuvo, o per vieną„LRT Televizijos“ laidą dvigubai daugiau žiūrovų pasisakė už abortų draudimą“, – sakė įstatymo projektą pristatęs LLRA frakcijos narys Zbignevas Jedinskis (citata iš vieno portalo teksto).

Šiame pasisakyme galima įžvelgti labai labai daug įdomių dalykų. Pirma, jog mūsų Seimo nariai , mano galva, atvirai spjauna į visas statistikas ir faktus, jiems visiškai neįdomu, kad nelegalių abortų skaičius kaip mat šoka į viršų (...). Jau nekalbant apie asocialių asmenų savadarbius metodus (...). Užtat šventa katalikiška karvė yra daug svarbiau nei bet kokie skaičiai. O, aišku, referendumo nebuvo, bet pasitikėkime dabar LRT televizijos publika ir nuspręskime, kas geriau už individualų moters pasirinkimą ir jos psichologinę, fizinę, socialinę būklę.

Aš, kaip būdama doras pilietis ir palikęs statistiką nuošalyje, siūlau uždrausti prezervatyvus. Nes katalikų bažnyčia taip sako ar sakė, koks skirtumas, aš esu doras krikščionis ir nėra ko čia mylėtis, jei neplanuojat vaikų. Prisidirbot – turėkit, nes čia Dievo dovana ir manau, jums, geriančiai asocialiai daugiavaikei motinai arba nepilnametei, nuo to gyventi bus tik geriau. Taigi, uždrauskime prezervatyvus. Prezervatyvus jau uždraudėm, kvailėjam toliau.

„Vienoje televizijos laidoje profesorius Andrius Narbekovas sakė, kad užsimezgusi gyvybė yra vienintelė ir nepakartojama, su unikaliu DNR kodu. Ląstelėje užprogramuotas charakteris, savybės, net mirties diena, ji nepriklausoma nuo moters. Ji gauna iš moters maistą ir apsaugą, bet užprogramuota vystytis savarankiškai. Spermatozoidas yra kas kita“, - Z.Jedinskis (citata iš vieno portalo teksto).

Vienoje laidoje, vienas profesorius pasakė, kad DNR kodas yra unikalus ir nepakartojamas. Ir pagal mūsų įstatymą galimos tokios nėštumo nutraukimo sąlygos: jei nėštumas gresia moters gyvybei ar sveikatai arba yra pagrįstų įtarimų, jog ji pastojo po išprievartavimo. Bet tai palaukit, kur dingo unikalus DNR? Na ir kas, kad prievartavo? Bet gi unikalus ir nepakartojamas ir nepriklausomas nuo moters. Kokios problemos? Uždraudžiam ir tai.

Kvailėjam toliau. „Jei nėštumas gresia moters gyvybei ar sveikatai“. Čia reiktų paaiškinti, kad sveikata čia ne prie ko, nes mes kalbam apie gyvybę. Psichologinė moters sveikata (mes jau išsiaiškinom) niekam neįdomi – turi gimdyti. Taigi, tęskime apie gyvybę. Kaip žinom, moters gyvybei gimdymo metu vienokia ar kitokia rizika yra visada. Tai uždraudžiam ir tai. Kaip tikri katalikai palikime viską likimo, t.y. Dievo, valiai, jis gailestingas ir pasigailės, kam kištis į natūralų Dievo sumanytą procesą apskritai? Praktiškai jau priartėjom prie Nikaragvos lygio. Bet galime važiuoti ir kvailėti toliau.

„Mokslininkai padarė neįgaliųjų apklausą ir klausė, ar jiems būtų buvę geriau apskritai negimti, tai jie visiškai nesuprato šio klausimo. Nereikia ir mokslininkų, visi žinome, kad žmonės su negalia irgi nori gyventi. Yra sveikų, kurie nenori gyventi, bet su negalia nori, ir kas suteikė teisę nuspręsti, gyventi jiems, ar ne“, – Z.Jedinskis.

Čia, manau, jau reikia truputį išjungti bet kokį IQ, kad suprastum, ką norėta pasakyti. Ar kad visi neįgalūs kažkokiu būdu išvengė aborto? (...) Ar kad abortas lygus neįgaliųjų žudimui? (...).

Skaičiuojama, jog 40 tūkstančių moterų iš tos pačios anti-abortiškos krikščioniškos kalvės Lenkijos turistauja į kitas šalis ir darosi tuos abortus. Manau, bus tas pats Lietuvoje, o kas negalės leistis į kelionę, matomai turės daug socialinių problemų arba psichologinės sveikatos sutrikimų, bet mes jau išsiaiškinome, kad tai niekam neįdomu. Todėl kvailėkime toliau, nes kvailėjimas, tai procesas, kurį, mano galva, sėkmingai kažkas bando prastumti Seime. Ne dėl statistikos, dėl šventos karvės (...).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!