Smagu paskaityti politinių partijų ir kandidatų agitacinius šūkius, lozungus, nes juose daug išminties, norų ir juoko, ir kurių daugiau – nepasverti.

Tiktai visi drauge pajėgūs SUGRĄŽINTI LIETUVĄ PILIEČIAMS*, nes kurį laiką Lietuva nepriklausė piliečiams, tiktai neaiškiems subjektams, šešėlinio, požemių, blogio dvasioms. Kandidatas V. Žiemelis, negavęs Lazdynų rinkėjų pasitikėjimo, pasiryžęs nebedirbti Lietuvai. Nebedirbs.

Maniau, kad dantų pastos reklama, taip akina, o paaiškėjo, simpatiška kandidatė ragina ATNAUJINTI SEIMĄ, nes anas negali pats savaime atsinaujinti, juk ne gyvatė keičianti odą. Ir labai neaiškios partijos atstovė: nei liberalų, nei centro, o tiktai Liberalų sąjungos centristų.**

TREČIASIS KELIAS. MES UŽ DIRBANČIUS!***. Pirmas kelias – miega, antrasis nosis krapšo, o trečiasis dirba, tik ne visiems suvokiama, ką dirba. Svarbu dirba. Štai kuri politinė galia užjaus dirbančius, bent užjaus, žinosime, kad prižiūrėtojai, verslo darbdaviai jautriai mąsto, kaip ir iš kurios pusės pažvelgti į sunkiai dirbančius.

KURKIME TREČIĄJĄ RESPUBLIKĄ!**** Bandome atsiminti. Kuo pirmoji ir antroji respublikos nusikalto, neįtiko tvarkiečiams. Visad viliojo nauji gaminiai, kepiniai, gėrimai, automobiliai, drabužiai, batai, bet kurti naują respubliką - grandioziška. Ar nepatrūks? Mes kursime, o tvarkiečiai vadovaus. Vilioja, lyg ne visai šviežias, kiek apkartęs obuolių pyragas.

ŽMONĖMS – TEISINGUMĄ, VERSLUI – LAISVĘ, ŽULIKAMS – KALĖJIMAS*****. O gal norėjo šmaikštuoliai pasakyti: žmonėms – laisvę, verslui – kalėjimą, o žulikams – teisingumą?

DRĄSOS KELIAS – LIETUVOS KELIAS. KEISKIME SAVO TĖVYNĘ KARTU.****** „Drąsos kelias“ prašo paremti, bet toks kelias jau savaime yra ar turėtų būti drąsus, tad kam jį remti? Jeigu prašoma jį remti, tai gal nėra jau toks drąsus, labiau drastiškų ketinimų kupinas? Ar pavyks pakeisti tėvynę, kad ir į tą pačią išsvajotą Ameriką ar Angliją, Airiją? O Lietuvoje vėl, kaip prieš kelis tūkstančius metų kursis pirmykščiai drąsūs - nei laukinių žvėrių, nei šalčio, nei melo, blogio nebijantys narsuoliai.

LIBERALAI. SVEIKO PROTO BALSAS*******. Šiuo metų proto balsas pasveikęs, jau beveik, kaip rašoma, sveikas, na dar šiek tiek prikimęs, bet tai susiję su kai kuriais pomėgiais. Tautiečiai kartais skaudžiai pajaučia, ką reiškia liberalams proto aptemimai. Tačiau protas po praleistų linksmybių, vakarėlių, šėlionių, kaimynų ir visų tautiečių paguodai – vėl žvalus, giedras, ryškus, mąslus. Iki kito karto.

SVARBIAUSIA(S)- ŽMOGUS.******** Žmogus – tai skamba išdidžiai, tai vis apie vyrą, tai Jis. Jam ir taip nėra lygių, daugelyje sričių, bet kalbama ne apie žmoną. Joms teks luktelti kitų, lygesnėmis teisėmis rinkimų. O kad niekas nesuabejotų, koks žmogus svarbiausias ir kas jis – po šituo šūkiu paties LSDP pirmininko A. Butkevičiaus atvaizdas.

Už ką mes? UŽ LIETUVĄ LIETUVOJE*********. Ar yra kitokių nuomonių? Dvi – tai ne viena. Projektuojama nauja Lietuva, tiesa, dar teoriškai. Viena kitoje, kuri vertesnė, už kurią reikės aukotis, kovoti, kurią ginti – senąją ar naują? Visa, kas nauja – pažangu. Ir senosios nereiks ardyti, savaime užges. Suklestės naujoji, be praeities istorinių šmėklų, negandų, be KGB, be komunistų, globalistų, pederalistų.

MES ŽINOME KAIP!********** - privilioti rinkėjus, prižadėti? Labai paslaptingas reikalas, daugiaprasmiškas. Ar norėta pasakyti, kad darbiečiai moka užtinkuoti nepatogius skaičius – nei šakalai nesulotų, nei konkurentai neužuostų? Žinome, kaip puolus balon išlikti sausiems. Galėtų ir paprasčiau patirtimi pasidalinti. Galbūt teismai žinos kaip teisybę rasti?

KARTU PASIEKĖME DAUG. NESUSTOKIME.*********** Kaip čia su tais pasiekimais? Siekti – daug norinčių‚, o daryti visai kas kita. Palypėjome, pasiekėme, palytėjome, skurdžiai plonom eglinėm lentelėm kaltais laipteliais – triokšt ir nusiritome, nepavyko, vėl sieksime. Na verčiau jau jūs ten siekite, o mes kažką rimčiau nuveiksime.

TAIP.************ Reikia imti ir duoti. Ak tos žmogiškos silpnybės. Taip – sutartu laiku, taip – dėl atsargos apsidairant, taip – solidžiai, taip – apmąstyti atsarginius atsitraukimo variantus.

Ir rinkėjai tarė: LAIKAS ATNAUJINTI SEIMO VEIDĄ, PROTĄ IR GALIAS.

*Krikščionių partijos ir teisininko dr. Vidmanto Žiemelio reklama
**Liberalų ir centro sąjungos kandidatės Jurgitos Gintautaitės reklama
***Liberalų ir centro sąjungos šūkis
****Tvarkos ir teisingumo partijos šūkis
*****Tos pačios partijos šūkis
******Iš politinės partijos „Drąsos kelias“ programinių nuostatų
*******Liberalų sąjūdžio reklama
********Socialdemokratų partijos šūkis
*********Nacionalinio 4-jų partijų susivienijimo „Už Lietuvą Lietuvoje“ šūkis, trumpas pavadinimas
**********Darbo partijos šūkis
***********Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų šūkis
************Artūro Zuoko partijos šūkis

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!