Vairuotojas parduoda už 2 litus

Jau daugiau kaip mėnesį kauniečiai į troleibusą ar autobusą lipa rankoje turėdami ne popierinį vienkartinį bilietą, o elektroninį. Popierinį galima įsigyti tik iš vairuotojo. Už šią galimybę reikia mokėti daugiau – 2 Lt. Tuo tarpu kioskuose vienkartinis, tik jau elektroninis bilietas, kainuoja 1,8 Lt, tačiau keleivis privalo įsigyti ir pačią elektroninę kortelę. Ši kainuoja 8 Lt ir galioja kelerius metus.

„Retai važiuoju viešuoju autobusu, todėl niekaip nesuprantu, kodėl turiu mokėti 8 litus vien už pačią kortelę?“ - piktinosi profesorė. Jai nesuprantamas valdžios sprendimas pažeisti vartotojų teises ir nepalikti galimybės spaudos kioskuose be jokių papildomų mokesčių įsigyti vienkartinį bilietą.

Kauno miesto taryba yra patvirtinusi važiavimo autobusais ir troleibusais kainą – 1,8 Lt už vienkartinį bilietą. „O kodėl autobusų vairuotojai vienkartinius bilietus pardavinėja už 2 litus?“ - dar vieną klausimą kelia Ž. Simanavičienė.

Savivaldybės įmonė „Kauno autobusai“ - tiesioginiai keleivių pervežėjai, tad profesorei peršasi natūrali išvada: įmonė pelnosi iš gyventojų, o tam pritaria ir miesto politikai.

Japono kelionė po Kauną irgi brangesnė

Nuo liepos 1 dienos Kaune popierinius vienkartinius bilietus pakeitė įvairių rūšių elektroniniai bilietai. Gyventojų pasipiktinimą ribojamomis jų teisėmis valdininkai atremia girdamiesi, kad dabar keleiviai turi galimybę autobusais ar troleibusais važiuoti su persėdimu už tai papildomai nemokėdami.

„Vairuotojai turi daugiau dėmesio skirti vairavimui, o ne bilietų pardavinėjimui. Jeigu visgi iškyla būtinybė keleiviui bilietą pirkti transporto priemonėje, už jį tenka mokėti daugiau. Tuo tarpu lojalūs klientai važiuoja daugiau, todėl ir už paslaugą moka mažiau“, - rinkos dėsnius paaiškino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Jis pripažino, kad retai autobusu ar troleibusu važiuojantiems keleiviams paslauga tampa brangesnė nei nuolatiniams keliautojams. Į tokią pačią padėtį pateko ir Kaune viešintys užsieniečiai, kurie autobusu laikinojoje sostinėje važiuoja gal pirmą ir paskutinį kartą gyvenime, tačiau vis tiek už bilietą turi mokėti 2 Lt.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!