Gyventojai pasipiktinę, kadangi įrengtas parkas, kas buvo kaip viena iš sąlygų perduodant teritoriją „Rubikonui“, praktiškai nesuteikia jokios naudos, kadangi jis labiau tiktų ganyti karves ar ruošti šieną žiemai, o ne pasivaikščioti, paiškylauti ar pažaisti kamuoliu.

Panašu, kad ir šį kartą su savivaldybe nesutarė, kas gi atsakingas už visai neseniai įrengto parko priežiūrą. Arba jei ir sutarė, tai kažkas tų įsipareigojimų nevykdo, nes įdėtos investicijos jau po kelerių metų tikrai nueis perniek, kadangi parkas neprižiurimas greitai virs tuo, kuo buvo prieš sutvarkymą, t.y. neįžengiamu brūzgynu.

Belieka apgailestauti, kad Vilniaus miesto savivaldybei nerūpi nei prisiimtų įsipareigojimų vykdymas, nei tai, kad įdėtos investicijos nueis perniek, o poilsio zona ir rajono puošmena turėjęs tapti parkas virsta dar vienos aferos simboliu.

VšĮ „Vilniaus miesto parkai“ komentaras:

Ozo parką nuo š. m. liepos mėnesio perėmė prižiūrėti ir tvarkyti Všį „Vilniaus miesto parkai“.

Poilsiui skirta pagrindinė ir didesnioji parko dalis šią savaitę buvo nušienauta, parko pievų zonos prie medelių, takelių ir tvenkinių, kurių nebuvo galima nušienauti mechanizuotai, šiuo metu yra šienaujamos rankiniu būdu. Nedidelės parko dalies, atokesnės nuo gyvenamųjų namų, zona palikta kaip ekologinė pieva. Norime pabrėžti, kad didelė parko žaliosios zonos dalis parko kūrėjų buvo užsėta medingų augalų rūšimis, kaip dobilai, eraičinai ir kt.

Mūsų įstaiga tvarko ir prižiūri Vilniaus miesto parkus vadovaudamasi darnios plėtros principais, o tai reiškia, kad turime tenkinti ne tik piliečių socialinius poreikius, bet taip pat atsižvelgti ir lygiai svarbiais laikyti ekologinius principus dirbant gamtinėje aplinkoje. Medingos žydinčios pievos yra ne tik gamtos grožis žmogui, bet ir aplinka įvairiai mikrofaunai, kad ir tokiai žmogui labai artimai, kaip bitės. Vasaros pabaigoje, augalams peržydėjus ir ši ekologinė pieva bus nušienauta.

Užtikriname, kad ne tik šio parko pievos bus toliau tinkamai tvarkomos, bus pasirūpinta pasodintais medeliais, o neprigiję ar žuvę bus atsodinti. Dalis naujai pasodintų medelių ir anksčiau čia augę, dėl vieno iš tvenkinių, yra užlieti vandeniu ir išdžiūvę. Ši parko vieta turės likti kaip tvenkinio tąsa. Parko takeliai yra valomi , lietaus liūčių padarytos išgraužos sutvarkomos. Ozo parke pastoviai dirba ir jį prižiūri vienas darbininkas-sodininkas.

Laisvūnas Budėnas
Miškininkas - direktoriaus pavaduotojas

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!