Mąstau, kas būtų aktualu daugumai. Tikriausiai visa tai, kas neverčia per daug pasukti savo smegeninės. Nepriverčia daug mąstyti ar pasitelkti į pagalbą informacinių priemonių (biblioteka, enciklopedijos). Juk apie „orą“ (tiems, kas nesuprato, turiu galvoje visokius niekingus tauškalus) kalbama visur, pabrėžiu - visur. Gatvėje, parduotuvėje, prie pietų stalo, ar net universitete taipogi kalbama paviršutiniškai. Žinoma, neįmanoma pamiršti mūsų „mokomosios“ televizijos „šaunių“ laidų, tokių kaip „Būk mano meile“ ir viso kito banalaus „mėšlo“. Pasibjaurėtina, apgailėtina, tikra tragikomedija!

Suprantu, kad verslininkai suinteresuoti rodyti tai, kieno reitingai aukščiausi. Logiška. Bet kur šių pižonų novatoriškumas? Jiems, atsiprašant, nusispjauti į ateities intelekto koeficientą. Akivaizdu.

Juk būtų galima rodyti tokių dalykų, kurių ir reitingai būtų aukšti ir drauge jie būtų naudingi mūsų visuomenės gerovei. Televizija yra kaip koks G3 ar net stipresnis „automatas“. Tai, po galais, kurių velnių mes nepasinaudojame juo? Galime skatinti tobulėjimą, šviesti ar kitaip patraukti žiūrovą ir skatinti jį mąstyti. Su dabartiniu televizijos „automatu“ mes tik žmones paverčiame „daržovėmis“, bet visa tai aktualu mūsų politikos veikėjams, juk kvailą kur kas lengviau valdyti nei apsiskaičiusį žmogų. Tik gaila, kad mūsų valdovai nesusimąsto apie pasekmes, gal ir pavyksta visuomenę išdurti, bet juk nuo to kenčia ir jie patys, nes „bukinama“ visuomenė dirba kur kas prasčiau ir turi žemesnę kvalifikaciją, o tai atsiliepia ir jiems „bumerangu“. Kaip gerbiamasis Izaokas Niutonas pasakytų: „ Veiksmas lygu atoveiksmiui“ - šis dėsnis vyrauja ne tik gamtoje, bet ir mūsų elgsenoje.

Galbūt apie visa tai jau dauguma ir buvo susimąstę, bet tikrai yra dalis ntų, kurie vis dar žiūri „Dievobaimingas kales“ (taip taip, tikriausiai suabejojote kai kurie, ar tokiu pavadinimu yra rodomas serialas, turiu jus nuvilti, deja, parašiau tiksliai, kaip radau TV programoje) ar „Mano vyras gali“ (gal aš per kvaila, nepykite, bet niekaip nesuprantu, kaip gali būti įdomu žiūrėti ir domėtis kiekviena žvaigždžių gyvenimo smulkmena? Nejaugi jūsų gyvenimas toks jau nuobodus?).

Na, gal kai kurie ir atsakėte į šį klausimą „taip“, tuomet turiu jums pasiūlymą - išmeskite tą „buką“ dėžę per langą (gink Dieve, nestatykite prie šiukšlių dėžės, dar kas pasiims ir tokiu būdu tik sugadinsite žmogaus gyvenimą, geriausia būtų sudaužyti!) ir tiesiog paimkite knygą į rankas (žinoma, ne iš tos serijos, kur rašoma, kaip tapti turtingam per dešimt dienų), o jei skaitymas jau labai labai netraukia, paskambinkite draugui ir keliaukite į gamtą, pieškite, rašykite, žaiskite krepšinį, futbolą, po galais, nesvarbu ką, svarbiausia jokio brukamo televizinio šlamšto. Pabandom?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!