Šiai slaptai organizacijai, kuriai priklauso stambiausius kapitalus valdantys išrinktosios tautos atstovai, visai nesunku nubausti vieną ar kitą tautą, padidinti ar sumažinti naftos kainas, parklupdyti kurią nors verslo sritį ar netiesiogiai nupirkti viso pasaulio žiniasklaidos priemonių pirmuosius puslapius bei pagrindinius anonsus.

Kad ir rugsėjo 11 d. įvykiai Manhetene. Niekas nežino, kas buvo tikrieji teroristinio akto organizatoriai, tačiau į „pasaulio policininko“ vaidmenį įsijautusios Jungtinės Amerikos valstijos savo karinę jėgą nukreipė į Islamo fundamentalistus.

Jokių įrodymų, naivūs pateisinimai apie kažkokius Koranus, rastus sudužusiuose lėktuvuose. Ir "klounas" Bušas, nemokantis nei protingai kalbėti, nei deramai vaidinti. Juo labiau – išmanyti užsienio politiką.

Tuo tarpu Osama bin Ladenas – demonas, kuris meldžiasi Alachui ir neva linki mirties kitatikiams.

Manau, kad Islamas ir bin Ladenas – tik blogio simboliai, opiumas liaudžiai, dar vienas hamburgeris į amerikonėjančio pasaulio liumpenproletariato gerklę. Kaltininkai slypi kitur. Kažkam tiesiog reikia judėjimo pasaulinėje ekonomikoje, papildomo pelno. O juk nesutrukdytų ir senų priešų sunaikinimas ar bent jau jų įvaizdžio nuspalvinimas juodai.

Turbūt pamenate, kaip CNN ištisai kartojo verkiančių amerikiečių ir griūvančių dangoraižių vaizdus. Taip įvykis hiperbolizuojamas, kaitinamas žiūrovų kraujas, daromi pinigai. Į naivių piliečių pasąmones pumpuojama informacija. Kodėl televizijos nerodo žiauriai nužudytų čečėnų, kraujo klanų Afganistane, sužalotų Palestinos vaikų.

Islamas dabar yra kone stipriausia kultūra, kuriai iš tikrųjų ir priklauso ateitis, nes Vakarai kemša hamburgerius, kovoja už lygias gėjų ir lesbiečių teises, tačiau nesusimąsto apie kultūros teikiamą vientisumą ir apie tai, jog Europa ir Amerika tampa tiesiog lengvatikių armija, kuri klauso ne to, kas kalba protingai, o to, kas garsiau ir įtikinamiau šaukia.

Kas galėtų paneigti galimybę, jog teroro aktų JAV tikrieji užsakovai yra suinteresuoti islamo sužeidimu, karo tarp religinių bendruomenių kurstymu, neapykantos sužadinimu?

Štai čia, mano nuomone, yra dar vienas slaptosios organizacijos žygis. Jie nori parodyti, kokie nedori arabai (nepamirškime apie Izraelio konfliktą dėl Palestinos), jie nori suduoti, kad ir simbolinį, bet smūgį. O būtent simboliai, archetipai, žmoniją ir veikia stipriausiai. Juk niekam neįdomu tai, jog arabų vaikams Izraelio kareiviai retsykiais išpjauna akis, pasimėgauja palestiniečių moterų prievartavimu. Neįdomu todėl, kad respektabilios naujienų agentūros ir televizijos yra valdomos suinteresuotų asmenų.

Po šio smūgio Islamo ims nekęsti daugybė žmonių. Kris naftos kainos, Islamo pasauliui bus suduotas ir ekonominis smūgis. Per ekonomiką bus paveikta karinė galia, taip pat ir tautų pasitikėjimas savimi. Amerika didžiuojasi savimi, o magnatai tyliai kikena į ūsą.

Kol kas kalbėti labai sunku, bet turbūt netrukus pamatysime, jog išrinktosios tautos atstovams nuo to bus tik geriau. Islamas yra viena iš tų jėgų, kurių slaptoji organizacija prisibijo, todėl tokią provokaciją jiems organizuoti labai paranku.