1. Nemokamais renginiais. Bent jau sostinėje jų vyksta tikrai nemažai: kiekvienais metais organizuojama Kaziuko mugė, Sostinės dienos, šiltuoju sezonu vyksta sporto užsiėmimai gamtoje, neseniai vyko Velomaratonas, galima aplankyti ir Baltramiejaus mugę. Galima rasti nemokamą kiną, nemokamų spektaklių, koncertų, meno galerijų. Štai Kėdainiai kiekvienais metais švenčia miesto, agurkų ir ledų šventes. Manau, ne viename mieste galima rasti nemokamų renginių, tik reikia turėti laiko ir noro ieškoti.

2. Gerumo akcijomis. Organizuojama ne viena gerumo akcija, iš kurių bene labiausiai žinoma - TV3 išsipildymo akcija. Be abejo, jų organizuojama ir daugiau, tik jos nėra taip afišuojamos. Šios akcijos parodo, kad piliečiai, nors ir prispausti krizės (o galbūt ir pasiturinčiai gyvenantys, bet norintys padėti kitiems) yra neabejingi kitų nelaimėms. Tad nesame jau tokie susiskaldę ir nevieningi.

3. Savanorystė. Čia būtų galima įtraukti savanorišką veiklą psichologinės pagalbos linijoje, gyvūnų globos namuose, „Maisto banko“ programoje ir kitose. Šiose programose, mano manymu, dažniausiai dalyvauja mokiniai, studentai, kuriems dar nereikia sukti galvos dėl darbo, tačiau džiugu yra tai, kad jau mokyklos suole ar studentiškoje aplinkoje yra domimasi, kaip padėti kitiems, negaunant už tai atlygio.

4. Raštingumo, pilietiškumo akcijomis: nacionalinis diktantas (kuris, deja, šiemet neįvyko), Konstitucijos egzaminas (jame visi norintys gali pasitikrinti Konstitucijos žinias). Per šias akcijas turime galimybę pasitikrinti žinias ir net laimėti prizų.

5. Gražiomis lietuvaitėmis (nors pati esu moteris, tačiau šio fakto nepripažinti negaliu). Turime ir pasaulyje garsių modelių, ir dar tik bandančių išgarsėti. Ir tikrai ne veltui sakoma, kad lietuvės yra vienos gražiausių ir ne veltui jas kalbina užsienio šalių piliečiai ir garbina jų grožį.

Spėsim dar pabūti susiraukę, viskuo nepatenkinti ir pikti ant valdžios. Geriau pasidžiaukime tuo, ką turime gražaus ir pagalvokime, kokiais punktais dar galėtume papildyti šį pradėtą sąrašą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!