Nė vieno mandato negavo Artūro Paulausko „Naujoji sąjunga“, nepartinių kandidatų koalicija „Mūsų reikalas“, A.Paleckio „Socialistinis liaudies frontas“, trečdaliu mažiau mandatų gavo R. Pakso partijos atstovai, o nė vieno mandato negavę Liberalų sąjūdžio atstovai triuškinančiai pralaimėjo Artūro Zuoko koalicijai net Lazdynuose, kur patys inicijavo gyventojų pasipriešinimą šiukšlių deginimo fabriko statybai.

„Antirubikoninės koalicijos“ atstovai visada prikabindavo Zuoko pavardę, esą jei balsuosite už Zuoką, tai toliau Vilniuje klestės „rubikonas“ ir visi su tuo susiję vaizdingi negerovių mitai.

Šiuose rinkimuose, šaltą žiemą, sąskaitos už šildymą buvo pagrindinė rinkimų agitacijos tema, bet, matyt, rinkėjai nenorėjo patikėti kovotais „prieš“, o rinkosi tuos, kurie teikė siūlymus, kaip spręsti problemas. Be to, partijos jau ne kartą žadėjo nutraukti šilumos sutartį su „Dalkia“ ir sumažinti kainas, bet, deja, po rinkimų viską užmiršdavo ir tęsdavo bendradarbiavimą su to paties „rubikono“ įmonėmis.

Vilniaus ugdymo įstaigų šilumos ūkį ir toliau prižiūrės „City servise“ kompanija, priklausanti buvusiai „Rubicon“ grupei. Konkurso sąlygas ir sutartį palaimino konservatorių merai Vilius Navickas ir Raimundas Alekna. Ką belieka galvoti rinkėjams? Jei visi kritikuotojai nieko nedaro, o net priešingai - tęsia bendradarbiavimą su „rubikono“ įmonėmis, tai visa kritika tampa melu ar net apgaule. Pasirodo, gal tos įmonės nėra tokios blogos, kaip prieš rinkimus bandoma piešti? Aišku viena – rubikoninė tema jau nuvalkiota ir nebeveikia, politikams Vilniuje reikės naujo „arkliuko“.

Įdomus ir kitas pastebėjimas. Rinkimuose dalyvavusi „Bendruomenių lyderių  koalicija“, kurią sudarė skirtingų Vilniuje veikiančių bendruomenių pirmininkai, visi drauge surinko tik 2 500 balsų. Tai tik įrodo, kad bendruomenė - tai dažniausiai pirmininkas, kartu su mažu draugų būreliu ir kuriai dar toli iki tikro savo rajono bendruomenės atstovavimo. Daugiau triukšmo nei realios įtakos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!