Visus studijų metus dirbau, deja, teisės srityje kaip teisininkės manęs niekam nereikėjo. Gal aš pati kalta, tačiau savigarba neleido pult. Lipau vadinamaisiais karjeros laiptais (ne teisinės karjeros), pati visur „prasimušiau“, nes tėvai menkai įtakingi, turbūt dėl to ir vakancijos tarp teisininkų neturėjau.

Na tai jau dabar kaip ir laikas baigti mokslus, aš per tuos metelius „užlipau“ į direktorės poziciją, pradėjau dirbti ir vadovauti ką tik įkurtai įmonei. Ne dėl pažinčių, o už tai, ką moku ir kokia esu, perėjau visus VMI, visur ant kilimėlio buvau, vadovauju Lietuvos filialui..

Įmonė puikiai plečiasi mano pagalba, mano strategijos pasitvirtina, pietauju su Ph.Kotleriu, skaitau jo knygas, bendrauju su labai „protinagais“ žmonėmis, apie motyvaciją ir marketingą bei įmonės valdymą nusimanau ne mažiau kaip kitas „tūlas“ direktorius ar žinovas. Grįžtam prie mokslų, tai vat, pasirenku kaip valstybinį egzaminą laikyti „valdymo teoriją“ - šaunus mokslas, man įdomu, juolab, kad mano teisininkės karjera pasibaigė dar neprasidėjus.

Paskelbiami egzamino rezultatai – aš gavau 4 (t.y. nepatenkinamas pažymys, perlaikyti žiemą ir mokėti pinigus už tai). Niekaip nesuvokiu, atsakiau į visus klausimus. Na gal subjektyviai vertinant kažko ten trūko, tačiau gali trūkti gaunant 7, o ne 4. Paduoti apeliacijos negaliu, nes tuomet ir rudenį man nepasirašys, nes būsiu „žinoma“, skaudu, juolab, kad ir mokiausi daug, ir praktikos turiu. Nežinau, ar visi studentai, išlaikę egzaminą, tiek jos turi kaip aš…

Aš suprantu, kad ir akademinės įstaigos virsta UAB, ir bando daryti verslą (juk reikia kažkam už naujus rūmus mokėti)... Deja, taip yra. Pradedu galvoti, kad gerai, jog neišlaikiau, turėsiu laiko pagalvoti ir gal rasti tą mokymo instituciją, kurios požiūris į mokslą grindžiamas ne finansine nauda.

Mane vis vien domina teisė, turiu puikių jos žinių (juk kad ir kaip bebūtų, praleidau ten visus 4 metus ir įsigijau ne vieną žilą plauką). Neišlaikiusi šio egzamino netapau kvailesne, dėl to nenukentės mano darbas, bet nukentės universitetas, kurio aš niekam nerekomenduosiu, pati niekuomet nestosiu, nes esu tikra, kad mano darbas buvo vertintas „random“ tvarka… Tam tiek.. Tam tiek.. Ai, čia gal tiek.. Liūdna mielieji, labai liūdna...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!