C. S. Lewis „Narnijos kronikų“ ciklas. „Narnijos kronikos“ jau tapo pasauline vaikų literatūros klasika, žadinančia skaitytojų fantaziją iki šių dienų. Septynių knygų ciklas išverstas į beveik 50 kalbų ir jų parduota apie 100 mln. egzempliorių.

Knygos viršelis

Tai – vaikų literatūros klasika, kviečianti į stebuklingą šalį Narniją, kur vyksta amžina kova tarp gėrio ir blogio, kur nestinga jaudinančių herojų nuotykių ir išmėginimų. Jau septyniasdešimt metų ši serija žadina skaitytojų fantaziją ir skatina visada stoti į gėrio ir teisybės pusę. Knygos skirtos skaitytojams nuo 10 m. iki vyriausio amžiaus.

Knygos viršelis

Narnija... Ten vaikštinėja kalbantys žvėrys. Ten pasaloje tyko ragana. Ten jau beužgimstąs naujas pasaulis... Polės ir Digorio laukia įspūdingas ir pavojingas nuotykis. Digorio dėdė, pasitelkęs stebuklingus žiedus, išsiunčia juos kažkur... Kitur. Į kitą pasaulį, kur piktoji ragana siekia juos pavergti. Prieš grįždami į savo pasaulį vaikai patirs daugybę išmėginimų ir padės nuo blogio apsaugoti Narniją.

Knygos viršelis
Knygos viršelis
Knygos viršelis
Knygos viršelis
Knygos viršelis

Susanna Clarke „Džonatanas Streindžas ir ponas Norelis“ – tai lyg „Haris Poteris“ suaugusiems. Sudomins Tolkieno, Martino knygų gerbėjus. Knyga, kurios nepamiršite. XIX am. pradžioje beveik visa Europa nusilenkė Prancūzijos imperatoriaus Napoleono karo genijui. Su Napoleonu vis dar kovoja Anglija, tačiau nuo pralaimėjimo anglus išgelbėti gali tik stebuklas. O tiksliau – burtininkai. Pastarųjų Anglijoje netrūksta, senovėje jie garsėjo savo magiškomis galiomis, bet dabar jų palikuonys uoliai gilinasi į magijos istorijos studijas ir visiškai nesidomi praktine magija.

Dauguma žmonių apskritai nebetiki burtais ir istorijomis apie fėjas, elfus ar Kranklių karalių, kadaise valdžiusį Angliją ir Fėjų karalystę. Tačiau Jorko burtininkų draugijos susitikime pasirodęs ponas Norelis įtikinamai pademonstruoja, kad magija niekur nedingo. Uždaras ir niūrus burtininkas akimirksniu tampa įžymybe, jam atsiveria geriausių Londono salonų durys, jo paslaugų pageidauja ne tik aristokratai ir turtuoliai, bet ir anglų kariuomenės vadai.

Netrukus paaiškėja, kad ponas Norelis nėra vienintelis praktikuojantis burtininkas Anglijoje. Vieną dieną į jo duris pasibeldžia Džonatanas Streindžas. Išvaizdus, drąsus ir talentingas vyriškis tampa pono Norelio mokiniu ir padėjėju kovoje prieš Prancūziją. Burtininkų remiama Anglijos kariuomenė sėkmingai grumiasi su pačiu Napoleonu, tačiau ilgainiui Streindžui karas pabosta. Jis ima domėtis pavojingiausiomis, siautulingiausiomis magijos formomis, keldamas grėsmę ne tik jųdviejų su ponu Noreliu partnerystei, bet ir rizikuodamas viskuo, ką brangina ir myli.

Knygos viršelis

Avni Doshi „Pridegęs cukrus“ – rimtas, gerai parašytas romanas apie sudėtingus motinos ir dukters santykius: kai dukra priversta pasirūpinti sergančia motina, nors ši ja nesirūpino. Provokuojanti, kelianti daug diskusijų ir klausimų knyga. Dramų ir rimtesnių romanų skaitytojams, besidomintiems apdovanotais autoriais.

Kada ryžtingas apsisprendimas tampa savanaudiškumu? Jaunystėje Tara buvo nenuspėjama, it laukinė. Ji paliko santuoką be meilės ir ėmė gyventi ašrame, kurį laiką elgetavo (labiausiai tam, kad paerzintų savo turtingus tėvus), daug metų vaikėsi benamį menininką ir visa tai – kartu su savo mažamete dukra.

Dabar ji nuolat kažką pamiršta, nakčia vis išeina iš namų vienais naktiniais marškiniais, palikdama atlapotas duris, o Antarą, jos suaugusią dukterį, kankina vidinis konfliktas: kaip rūpintis moterimi, kuri niekada nesirūpino ja?

Knygos viršelis

Gabrielle Zevin „Nepakartojamas A. J. Fikrio gyvenimas“ – ieškantiems susimąstyti verčiančių romanų, „Gyveno kartą Uvė“ gerbėjams. Puiki dovana visiems knygų mylėtojams.

Knygyno savininkui A. J. Fikriui gyvenimas susiklosto ne taip, kaip tikėjosi. Žmona mirė, knygynas išgyvena pačius blogiausius laikus per visą egzistavimo istoriją, o dabar dar kažkas pavagia brangiausią A. J. nuosavybę – neįkainojamą ir retą E. A. Po eilėraščių rinktinę. Vyras lėtai, bet užtikrintai atsiriboja nuo Aliso salos gyventojų: geraširdžio policijos viršininko Lambezio, visą laiką reiškusio jam palankius jausmus; nuo žmonos sesers Izmėjos, pasiryžusios žūtbūt išgelbėti A. J. Fikrį nuo nykios savižudos; nuo mielos ir šiek tiek idealistiškos (gal net ekscentriškos) „Knightley Press“ leidyklos pardavimų agentės, nepabūgusios nekorektiško A. J. Fikrio elgesio ir keliskart vykusios keltu į Aliso salą.

Net parduodamos knygos jo nebedžiugina. Ilgainiui savo darbe jis pradeda matyti, kaip greitai ir negailestingai keičiasi pasaulis. Ir tada jo knygyne itin paslaptingai atsiranda keistas daiktas. Sakytum, lyg ir nedidelis, bet ganėtinai sunkus. Netikėtas jo atsiradimas knygyne suteikia A. J. progą pakeisti gyvenimo būdą ir išvysti pasaulį kitomis akimis.

Knygos viršelis

„Ieškok ir tyrinėk. Po žeme“ – knyga tyrinėtojams nuo 6 metų. Ar keliauji kartu su manim pasižvalgyti po žeme? Čiupk žibintuvėlį ir eime išsiaiškinti, kas gyvena po šakelėmis ir lapais miške, po plonu, o kartais net labai storu žemės sluoksniu. Kas padaro visas šias krūveles? Kur miega laukinių triušių jaunikliai? O kas ten spokso, žaismingai iškišęs snukutį iš urvo? Čiupk kartoninį žibintuvėlį ir pradėk tyrinėti!

Knygos viršelis

Knister „Ragana Lilė ponių saloje“ – itin populiari knygų serija, gyvuojanti jau 25 metus, išversta į 40 kalbų ir parduota 22 milijonų tiražu. Skirta 7-10 m. vaikams. Ragana Lilė labai mėgsta jodinėti. Tačiau išjoti už mokyklos ribų jai dar anksti, nes trūksta patirties, mano jojimo mokytojas. Todėl ji lieka jojimo mokykloje viena. Viena? Ne visai! Mat tvarte stovi mažas Šetlando ponis, kuriam taip pat dar anksti su visais. Kurgi ne, sako Lilė ir išjoja pro kiemo vartus.

Vaje, čia tai bent pasijodinėjimas! PABRAUKŠT – jie nusileidžia tolimose Šetlando pievose, ir prasideda naujas nuotykis... Po jo ji taps tikra didvyrė! Lilei maždaug tiek metų kiek tau, šiaip ji yra paprasčiausia mergaitė. Nors gal ne visai. Mat turi vieną nepaprastą daiktą: slaptą raganos burtų knygą... Ir tie burtai viską apverčia aukštyn kojom!

Knygos viršelis

„Smagios užduotėlės“ – įvairios šios serijos knygelės skirtingo amžiaus vaikams. Klijuok, piešk ir žaisk – kūrybinės užduotys su daugybe lipdukų!

Knygos viršelis
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją