Fredrik Backman „Nerimo žmonės“ – bestselerio „Gyveno kartą Uvė“ autoriaus knyga. Tragikomiška istorija apie žmogišką prigimtį, klaidingus sprendimus ir jų pasekmes, gyvenimo realybę, empatiją ir toleranciją.

Banko apiplėšimas. Įkaitų drama. Pistoleto šūvis. Laiptinė pilna policininkų, pasirengusių laužtis į butą. Atsidurti tokioje situacijoje buvo paprasta, daug paprasčiau, nei gali atrodyti. Reikėjo tik viena – vienos labai labai prastos minties. Ši istorija apie daugybę dalykų, bet labiausiai apie kvailius. Todėl iš karto reikia pasakyti, kad visada labai paprasta apšaukti kitus kvailiais, jei pamirši, kad beveik visada yra idiotiškai sunku būti žmogumi.

Ypač kai šalia tavęs esama žmonių, kuriems stengiesi būti bent šiek tiek geras.
Buto apžiūrėjimas paprastai nesibaigia įkaitų drama, tačiau būtent taip atsitinka po nepasisekusio banko apiplėšimo, kai į parduodamą butą įsiveržia žmogus ir visus ten buvusius paima įkaitais. Augant įtampai aštuoni žmonės pamažu atsiveria vienas kitam ir atskleidžia giliai slėptas paslaptis...

Fabiano Massimi „Miuncheno angelas“ – tikrais įvykiais paremtas detektyvinis romanas apie paslaptingą Hitlerio dukterėčios mirtį Hitleriui priklausančiame bute Miunchene 1931 m.

Fabiano Massimi, ne vienus metus praleidęs archyvuose, naudodamasis policijos tyrimo medžiaga sukūrė daugiasluoksnį ir intriguojantį istorinį pasakojimą apie fašistų iškilimą ir priešininkų kūnais nuklotą jų žygį į Vokietijos valdžios viršūnę.

1931 m. rugsėjo 19 d. Miuncheno Princo regento aikštės 16-o namo bute buvo aptiktas jaunos moters Angelos Raubal, vadinamos Geli, kūnas. Atrodytų, eilinė byla, tačiau akis badė kelios svarbios detalės: butas priklausė Vokietijos nacionalsocialistų partijos pirmininkui Adolfui Hitleriui, o žuvusioji buvo jo mylimiausia dukterėčia. Bylos tyrimas patikėtas Miuncheno kriminalinės policijos komisarui Zigfridui Zaueriui ir jo padėjėjui Helmutui Forsteriui. Įkalčiai ir teismo medicinos ekspertizė rodė, kad mergina nusišovė savo dėdės pistoletu. Tai patvirtino ir įvykio liudininkai. Regis, byloje būtų galima dėti tašką.

Tačiau Zauerio tai neįtikina. Nors oficialiai byla baigta, jis žingsnis po žingsnio narplioja sudėtingą ir painų nusikaltimo voratinklį, kuriame įsipainioję ne tik ryškiausi fašistų partijos veikėjai, bet ir pats Hitleris. Atskleista tiesa apie fiurerį mestų šešėlį ne tik jam, bet ir visai partijai. Kartu pakeistų Vokietijos istoriją. Zaueriui teks priimti sunkų sprendimą, o priešininkai padarys viską, kad tiesa niekada nepaaiškėtų.

Julia Quinn „Hercohas ir aš. Bridžertonai 1 knyga“ – pirmoji knyga iš knygų ciklo, pagal kurį sukurtas „Netflix“ serialas „Bridgerton“ sumušė populiarumo rekordus ir tapo žiūrimiausiu visų laikų „Netflix“ serialu. Ciklas pasakoja 8-ių Bridžertonų šeimos narių istorijas 19 a. pab. Londone. Viena knyga koncentruojasi į vieną personažą. 1-oje knygoje pasakojama Dafnės istorija.

Knygos siužetas šiek tiek skiriasi nuo serialo, tad net mačiusieji serialą atras naujų dalykų! Moterims, romantiškų, šmaikščių istorijų mėgėjoms ir visiems, norintiems smagios knygos atsipalaidavimui XIX a. Londonas skęsta pompastiškuose visuomenės vakarėliuose, santuokinio amžiaus sulaukusių jaunuolių motinos iš kailio neriasi siekdamos kuo naudingiau ištekinti savo atžalas, o kur dar kaip iš niekur išdygęs paslaptingosios ledi Visldaun naujienų laikraštis, savo paskalomis kvapą sulaikyti verčiantis visą aristokratiją.

Tekėti metas ir Dafnei Bridžerton. Mergina be vargo mezga draugystes su geidžiamiausiais Londono viengungiais. Sąmojinga geraširdė Dafnė jiems visiems patinka, tačiau nė vienas netrokšta jos imti į žmonas, nes ji atsisako žaisti viliokliškus žaidimus, kurie taip žavi jaunuolius. O štai Heistingso hercogui Saimonui Basetui – geidžiamiausiam iš jų visų – draugiškumo visai neprikiši. Neseniai iš ilgos kelionės į Angliją grįžęs jaunuolis tvirtai apsisprendęs vengti ir santuokos, ir visuomenės vakarėlių. Susitikę Dafnė ir Saimonas surezga gudrų planą, padėsiantį abiem pasiekti savo: Dafnei – norimą priešingos lyties dėmesį ir vedybas, o Saimonui – ramybę. Planas išties veikia, tik ima aiškėti, kad kliaudamiesi vien sveiku protu šie du žavingi jauni žmonės neįvertino viską sujaukiančių jausmų…

Tomas Dirgėla „Akių obuolių pyragas“ – pripažinto ir vaikų mylimo autoriaus nuotykinė istorija, paliečianti rimtą – artimo žmogaus netekties – temą. Vienoje knygoje gerai dera skirtingi elementai: nuotykis, skaudi patirtis ir siaubas. Skatina empatiją ir moko priimti artimo žmogaus netektį. Dvispalvė knyga, kurią gyvai iliustravo grafikė Eglė Gelažiūtė.

Knyga skirta 8-12 metų vaikams. Ar žinai, koks jausmas apima, kai staiga ir visiems laikams iš tavo gyvenimo dingsta kažkas labai brangaus? Netekęs močiutės ir jos kepamo skaniausio pasaulyje obuolių pyrago, Jokūbas supranta, kad šito jis taip lengvai nepaliks. Jam kyla mintis pasinaudoti 3D spausdintuvu – juk jei šis gali išspausdinti viską, tai gali ir močiutę, ar ne? Tačiau Jokūbo planas vieną audringą naktį apvirsta aukštyn kojomis, o skaniausias močiutės pyragas gali virsti... akių obuolių pyragu!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją