Abraham Verhgese „Vienuolitas įsakymas“ – tai knyga, perleidžiama skaitytojų pageidavimu! 2013 m. ji buvo išleista pavadinimu „Vienuolės paslaptis“. Tai jaudinanti šeimos saga, aprėpianti kelis dešimtmečius, kelias kartas ir kultūras. Tai knyga visiems, pasiilgusiems nebanalios istorijos, turtingo, įtraukiančio, meistriškai parašyto pasakojimo. Romano autorius – gydytojas, o į lietuvių kalbą knygą vertė Danguolė Žalytė, Metų vertėjo krėslo premijos laureatė.

Knygos viršelis

Šis pasakojimas patiks dramų, rimtesnių romanų skaitytojams, ieškantiems susimąstyti verčiančio ir ilgai atmintyje išliekančio romano.

Indė vienuolė ir britas gydytojas susipažįsta laive, plaukiančiame iš Indijos. Kelionėje juodu pajunta abipusę simpatiją, tačiau išsiskiria manydami, kad daugiau nebesusitiks. Po kelerių metų likimas juos vėl suveda. Iš slapto ir nuodėmingo judviejų ryšio gimsta dvyniai – Marijonas ir Šiva. Tačiau vos gimę berniukai tampa našlaičiais, nes motina miršta gimdydama, o šoko ištiktas tėvas, tik gimdymo dieną sužinojęs apie mylimos moters nėštumą ir suvokęs savo jausmus jai, palikęs vaikus pabėga.

Priglausti ligoninėje dirbančios gydytojų šeimos, dvyniai auga siejami ypatingo ryšio ir meilės medicinai. Broliai tokie artimi, tarsi būtų vienas asmuo – MarijonasŠiva. Tačiau aistra tai pačiai merginai padaro tai, kas atrodė neįmanoma, – dvyniai išsiskiria. Abu mano išsiskyrę visiems laikams, tačiau praeitis juos dar pasivys...

Wally Lamb „Bent tiek aš žinau“ – naujas JAV bestselerių autoriaus kūrinys. Romanas „Bent tiek aš žinau“ išleistas daugybėje šalių, skaitytojai jį vadina kaip geriausia ar viena geriausių skaitytų knygų.

Knygos viršelis

Šeimos saga, pasakojanti dviejų identiškų brolių gyvenimą XX a. JAV: sudėtingi brolių santykiai, vaikystės traumos, išdavystė, kaltė, pasiaukojimas, atleidimas. Pagal knygą sukurtas HBO serialas „I Know This Much Is True“. Knyga patiks dramų ir rimtesnių romanų skaitytojams, ieškantiems susimąstyti verčiančio ir ilgai atmintyje išliekančio romano, J. Irvingo skaitytojams.

Pasakotojas – 40-metis Dominykas Birdsis, buvęs istorijos mokytojas, šiuo metu dirbantis dažytoju Konektikute, atskleidžia visą kelią, kaip jo brolį dvynį Tomą užvaldė šizofreninė paranoja ir kokį chaosą jų gyvenime tai sukėlė. Romanas prasideda šiurpia scena, kai Tomas nusipjauna dešinę ranką, pareikšdamas, kad tai auka Dievui ir bandymas atkreipti dėmesį į karo Irake beprasmybę. Sugrįžtama į jų vaikystę: broliai nežino, kas jų tėvas; patėvis terorizuodavo švelnų, nuolaidesnį Tomą ir nuolankią motiną. Į vaikystės ir jaunystės prisiminimų epizodus įsiterpia sudėtingas Dominyko dabartinis gyvenimas: keistoki santykiai su drauge, meilė buvusiai žmonai, prisiminimai apie praeitį, varganą mamos gyvenimą. Visa tai nustelbia Dominyko noras ištraukti Tomą iš sustiprintos psichiatrinės ligoninės, kur jis laikomas su nusikaltėliais...

Clare Mackintosh „Įkaitė“ – puikus psichologinis trileris. Jis patiks „Dingusios“, „Mergina traukiny“, „Leidau tau išeiti“ skaitytojams. Autorė – buvusi policininkė, meistriškai pasakojanti siužeto vingius.

Knygos viršelis

Skrydžių palydovė Mina ruošiasi pirmajam tiesioginiam skrydžiui iš Londono į Sidnėjų. Istorinis įvykis sulaukė išskirtinio žiniasklaidos dėmesio, lėktuve pilna įžymybių, socialinių tinklų žvaigždučių ir influencerių. Mina stengiasi susitelkti į jos laukiantį darbą, pamiršti gyvenimą nuodijančias šeimynines problemas ir rūpesčius dėl 5-erių metų dukrelės Sofijos psichologinių bėdų.

Tačiau lėktuvui pakilus Mina gauna keistą žinutę. Kažkas nori, kad ji perimtų lėktuvo valdymą ir neleistų jam pasiekti Sidnėjaus. Tai skamba kaip nevykęs pokštas, tačiau skrydžio metu mirusio keleivio piniginėje aptikta Sofijos nuotrauka įtikina ją, kad nepažįstamasis nejuokauja. Jos šeimai gresia mirtinas pavojus. Bet jei ji įvykdys teroristo reikalavimus, žus dar daugiau žmonių. Skrydis iš Londono į Sidnėjų truks 20 valandų. Per tą laiką Mina privalo pasirinkti: išgelbėti šimtus nepažįstamųjų, ar paaukoti visus dėl mylimiausių žmonių saugumo.

Skaistė Dirgėlienė „Otis kepa pyragą“ – užduotys 3-4 m. vaikams. Susipankite su peliuku Očiu! Geraširdis peliukas ruošiasi kepti pyragą ir kviečia į pagalbą draugus. O kol pyragas bus iškeptas, vaikams reikės atlikti įvairiausias užduotis: nuspalvinti raidę, pereiti labirintą, sugrupuoti ir t.t. Ir žinoma, užklijuoti lipdukus.

Knygos viršelis

Petra Texlovį, Tomaš Tůma „25 žymių žmonių vaikystė“ – knyga, skirta 6-8 metų vaikams.
Net 25 pasaulio valdovai, išradėjai, mokslininkai, menininkai ir kiti pasaulio istorijai nusipelnę žmonės pasakoja apie savo vaikystę. Koks gyvenimas buvo jų laikais, su kuo jie mėgo žaisti, kuo domėjosi. Bet savo vardų jie neatskleis! Reikia juos atspėti pačia, pagal pateiktas užuominas. Atsakymus ir priežastis, dėl kurių šie žmonės išgarsėjo, galima pasitikrinti puslapio atvarte.

Knygos viršelis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)