Kviečiame dalyvauti nuotraukų konkurse „Turime tik vieną žemę. Neterškime. Rūšiuokime“. Konkurso tikslas – žvelgiant per fotoaparato objektyvą įtaigiai parodyti aplinkosaugos problemas ir atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kiek pakuočių mes naudojame kasdien, kaip jas sutvarkome, kaip mokame rūšiuoti, kiek pakuočių atliekų išmetame, ir kas būtų, jeigu jos nebūtų perdirbamos, o tiesiog šimtmečius irtų sąvartynuose. Prizas – finansinė paskata, net 5 nugalėtojai gaus nuo 100 iki 300 eurų!

Įsivaizduokite, kad būtent jūsų konkursui atsiųsta nuotrauka puošia didelį miesto reklaminį stendą ar pakuočių atliekas surenkantį automobilį. Ką jame norėtumėte pamatyti, kas jus, pamačius nuotrauką, įkvėptų gyventi švariau, tvariau ir dar labiau mylėti bei saugoti gamtą?

Kaip jūs matote gamtą ir kiekvieno mūsų indėlį, prisidedant prie gamtos išsaugojimo? Ir kas yra tikrieji taršos pavojai? Jūsų nuotrauka gali būti labai konkreti – tarkime, jei užfiksavote akimirką, kaip žmogaus išmestas vienkartinis kavos puodelis paliktas trūnyti šimtmečiams tiesiog žalioje pievoje, miške, šalikelėje ar miesto vidury. Gali būti ir visiškai asociatyvi – kaip jūs matote taršą ir kas jums asocijuojasi su atliekų rūšiavimu? Nuo tamsos, kuri persmelkta pilko taršos atspalvio, iki plastiko butelių ar vienkartinių šiaudelių kompozijos – lauksime visų jūsų fantazijos išraiškų. Siųskite vieną nuotrauką: pačią geriausią ir gražiausią, kokia norėtumėte įkvėpti kitus tvarumui.

Fotografuokite ir dalyvaukite!

Nuotraukos-laimėtojos bus naudojamos švietėjiškais tikslais – skatinant visuomenę elgtis tvariai, atsakingai ir darant mažus pokyčius didelių tikslų link.

Svarbu tik, kad atitiktų formatas: nuotraukos turi būti siunčiamos JPG (JPEG ) formatu. Ilgosios kraštinės ilgis – ne mažiau kaip 3000 pikselių, o fotografijos raiška – ne mažesnė nei 300 dpi. Išsamias taisykles rasite čia.

Konkursą organizuoja Gamtos ateitis

Konkursą organizuoja pakuočių tvarkymo organizacija VšĮ „Gamtos ateitis“.

Nuotraukas iki gegužės 30 dienos siųskite el. paštu info@gamtosateitis.lt (temoje nurodydami „nuotraukų konkursas“). Laiške turi būti nurodyti kontaktiniai dalyvio duomenys bei nuotraukos(-ų) pavadinimas(-ai). Jei savo darytas nuotraukas kelsite per apačioje esančią įkėlimo formą, prašome žinutės laukelyje būtinai nurodyti savo kontaktinius duomenis.

Išrinkti geriausi darbai bus patalpinti konkurso organizatoriaus interneto svetainėje www.gamtosateitis.lt

Dalyviai, kurių darbus atrinks kaip laimėjusius, birželio 4 dieną bus informuoti asmeniškai.

Pirmosios vietos nugalėtojas gaus dovanų 300 eurų.
Du antrosios vietos laimėtojai gaus po 150 eurų, o du trečiosios vietos laimėtojai – po 100 eurų.

Dalyvaukite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)