Siųskite mums pasakojimus apie savo ypatingą nuotykį ar įvykį per Kalėdas. Tai, kas padarė jums įspūdi žiemos laiku, padarys įspūdį ir kitiems skaitytojams.

Laiškus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt arba įkelkite tiesiai po šiuo straipsniu paspaudę pilką laukelį. Temos vietoje nepamirškite nurodyti „Mano Kalėdų stebuklas“.

Net trijų populiariausių pasakojimų autoriai gaus prizus: po 200 eurų čekį apsipirkimui „Hiatus“ aprangos parduotuvėse!

Dar trys gaus dovanų po knygą. Pristatome ir leidyklos „Alma Littera“ naujienas, kurias galite gauti dovanų dalyvaudami konkurse.

Kalėdinės dovanos

Barackas Obama „Pažadėtoji žemė“. Patiks jei domitės biografijomis, politika, pasauliniais įvykiais, skaitėte anksčiau išleistą Baracko knygą „Mano tėvo svajonės“ ar jo žmonos Michellės knygą „Mano istorija“.

Barackas Obama 2008 m. lapkričio mėnesį buvo išrinktas 44-uoju Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu ir šiame poste išbuvo dvi kadencijas. Jis yra dviejų jau išleistų ir „New York Times“ bestseleriais tapusių knygų – „Mano tėvo svajonės“ ir „Vilties įžūlumas“ – autorius, taip pat 2009 m. Nobelio Taikos premijos laureatas. Barackas Obama su žmona Michelle gyvena Vašingtone. Jie turi dvi dukteris Malią ir Sashą.

Knygos viršelis

Mozė Mitkevičius „Nesuskambėjęs pragaras“. Kas yra nesuskambėjęs pragaras?.. Tai nepagrojama nata, nata girdima tikėjimo ausimis. Kas yra psalmės? Tai nenusakomo grožio dieviška poezija. Būtent nuo psalmių gali prasidėti pokalbis su Dievu. Kodėl Dievas tyli? Kas yra žmogus ir kokia jo gyvenimo prasmė? Ar Senojo Testamento tekstai iš tiesų žiaurūs? Kaip atpažinti ne artimo, bet savo nuodėmę? Kaip pradėti melstis? Kaip melstis nenustoti?

Paprastas ir nuoseklus Dievo meilės kursas. Tai kartu per kylančius klausimus einanti, įsigalėjusius mitus išsklaidanti, padrąsinanti, guodžianti ir stiprinanti knyga. Pasitikėjimą Dievu ir ištikimybę auginantis vadovas tiek pažengusiam Biblijos skaitytojui, tiek tariančiam pirmuosius žodžius Jo kalba, kurios besimokant gal atsivers ir knygos pavadinimo užduoto galvosūkio logika?

Knygos viršelis

Sofía Segovia „Bičių dūzgesys“. Nuo tos dienos, kai Nana Reja po tiltu randa naujagimį, mažo Meksikos miestelio gyvenimas negrįžtamai pasikeičia. Mažasis Simonopio turi veido deformaciją, o nuo mirties jį apsaugojo jį apgaubęs bičių spiečius, todėl kai kuriems prietaringiems vietiniams atrodo, kad tai velnio ženklas. Tačiau kūdikį priglaudžia ūkininkų Francisko ir Beatričės šeima. Berniukas nekalba, aplink jį nuolat dūzgia bitės ir jis turi ypatingą galią matyti tai, ko nemato kiti – tai, kas nutiks ateityje. Ir ateis laikas, kai išaiškės, kokį vaidmenį Simonopio turės atlikti šioje šeimoje...

Knygos viršelis

Sonata Dirsytė „Fata morgana“. Patiks istorinių romanų gerbėjams. Pasakojimo centre – anksti tėvų netekusios jaunos merginos Elenos istorija, per kurią skirtingais laikmečiais supažindinama su neįtikėtinais aplink Kėdainius gyvenusių dvarininkų ir paprastų žmonių, taip pat čia klestėjusių žydų likimais. Romane pasakojama ir liūdnai pagarsėjusios, net ir po mirties kunigams ramybės nedavusios Šventybrasčio Barboros istorija.

Knygos viršelis

Herbjørg Wassmo „Dinos knyga“. Patiks tiems, kam patinka rimtesnės dramos, skandinavų autoriai, istorijos apie stiprias moteris. Tai romanas apie išdavystę ir kaltę, gaivališką ir nepasotinamai juslingą moters prigimtį. Baisus sukrėtimas, patirtas ankstyvoje vaikystėje, persekioja Diną visą gyvenimą ir paveikia jos sąmonę.

Ši moteris šaltakraujiškai žaidžia aplinkinių žmonių gyvenimais, o kiekvienas, bandantis prie jos priartėti arčiau nei per žingsnį, arba pats skaudžiai nudega, arba palieka gilų randą Dinos širdyje.

Ryškus, charakteringas, šiaurietiško niaurumo persmelktas romanas pasakoja apie audringą Dinos gyvenimą, paženklintą sunkia kalte. Moters gaivališkumas nesutramdomas, aistra nepažabojama, o noras viską valdyti lyg viesulas neša pražūtį visiems ir jai pačiai.

Knygos viršelis

Hugh Howey „Šachta“. Didžiulis miestas iš šimtas keturiasdešimt keturių lygių slūgso giliai žemėje. Kadaise žemės paviršiuje buvo miestai, virė gyvenimas. Dabar ten – tik nuolaužos ir griuvėsiai. Ir nė vieno žmogaus – jie visi po žeme, šachtoje. Uždarame pasaulyje, kuriame viešpatauja griežtos taisyklės, paslaptys, melas ir baimė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)