Ketvirtadienį Seimas apsisprendė, kad nuo 2021 metų bus uždrausta rūkyti šalies daugiabučių namų balkonuose, jei bent vienas namo gyventojas prieštaraus rūkymui.

Į šį draudimą piliečiai reagavo itin audringai – vien prie straipsnio apie draudimo priėmimą atsirado daugiau kaip pusantro tūkstančio komentarų, o informacija socialiniuose tinkluose pasidalinta apie 8 tūkst. kartų.

„Garantuoju, kad rūko kaimynai ne nuolat. Vieną kartą užuodžia kažkas per metus, vsio, jau mano, kad nuolat. Vienam seniui pelenų nukrito ant palangės pirmą kartą per 20 metų – sako, nuolat barsto pelenus, reik uždraust“, – piktinosi vienas skaitytojas.

„Noriu, kad ir seksą uždraustų namuose – mano vaikai negali miegoti, kai per sienas girdisi...“ – ironizavo kitas.

„Na, dabar tai bus pipiec. Koks nelabai gudrus kaimynas sėdės tualete ir trauks dūmą, o man viskas vamzdžiais eis į butą...“ – konstatavo komentatorė.

Dauguma – džiaugėsi

Vis dėlto buvo kiek daugiau palaikančių sprendimą komentarų.

„Balkone rūkančios padugnės užknisa“, – rėžė vienas.

Jam pritarė ir skaitytojas, pasivadinęs Antanuku: „Visiems labai juokinga dėl šio draudimo? Patys būtumėte susidūrę su tokiais kaimynais, kai negali langų atidaryti, nes nuolat rūko, kitaip atrodytų. Pažiūrėčiau, kaip jums būtų smagu vasarą namie sėdėti prie plius 30 temperatūros, kai viskas tabaku prasmirdę.“

„Valio! Atsibodo traukiantys cigaretes kaimynai. Gali varyt į lauka ir sėkmingai nuodytis“, – džiaugėsi ir kitas komentatorius.

Abejoja, ar veiks

„Nieko čia ne valio... – komentavo kita. – Nors pati nerukau, bet nemanau, kad šitas įstatymas kažkuo pagelbės... Pradės rūkoriai namie rūkyti ir vaikus savo nuodyti. Reikėtų ne viską drausti iš eilės, bet šviesti visuomenę, ugdyti ją, kad atsirastų vidinis supratimas, kaip ir kur reikia elgtis. Mes gyvename ne Lietuvoje, rūkyti čia galima kur nori, bet niekada nesusidūriau su rūkančiais balkone ar kitoje vietoje, kur kitiems trukdytų, žmonėmis :).“

„Ir kaip tu juos sugaudysi? Pastatysi kamerą ir filmuosi, o kas paskui įrašus peržiūrinės?“ – klausė skaitytojas.

„Baudžiava. Tuoj ir nusiperst nebus galima“, – juokavo komentuojantys.

O kaip manote jūs? Galbūt turite kaimynų, kurie erzina dūmais, o gal priešingai – pats esate rūkantis? Pasidalinkite savo pasakojimais ir nuomonėmis apie šį Seimo sprendimą. Jūsų laiškų lauksime adresu pilieciai@delfi.lt, temos laukelyje įrašykite „Draudimas rūkyti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (344)