Kai Lietuva jas naikina, Europa tik pradeda atrasti žaliąsias rodykles?

DELFI skaitytojas pasidalino informacija, kad Austrija šiais metais išbando leidimą sukti į dešinę, kai dega raudonas šviesoforo signalas. Šalies vyriausybė tiki, kad toks žingsnis prisidės prie didesnio transporto pralaidumo. Kaip ir Lietuvoje, tokio žingsnio oponentai baiminasi dėl pėsčiųjų ir dviratininkų saugumo.

Kaip pastebi Austrijos žiniasklaida, iki šiol taip sukti į dešinę buvo leidžiama kai kuriose rytų Europos šalyse, o vakaruose labiau išplito po Rytų ir Vakarų Vokietijų suvienijimo. Prancūzijoje, Belgijoje ir Nyderlanduose, kur labai populiarus dviračių transportas, tokia galimybė irgi įgauna pagreitį ir kai kuriose savivaldybėse leidžiama.

DELFI skaitytojai, galbūt keliavote ar keliaujate Europoje ir užfiksavote žaliųjų rodyklių naudojimą šiose šalyse? Pasidalinkite su DELFI redakcija nuotraukomis, taip pat paminėkite datą ir šalį, kurioje tai užfiksavote. Siųskite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Žaliosios rodyklės Europoje“ arba spauskite apačioje pilką mygtuką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)