Baltijos kelias 650 km (kitais duomenimis – 595 km) ilgio susikibusių žmonių grandinė, 1989 m. rugpjūčio 23 d., minint 50-ąsias Molotovo-Ribentropo pakto (Vokietijos ir SSRS nepuolimo sutartis su slaptaisiais protokolais), dėl Europos pasidalinimo tarp Vokietijos ir SSRS, metines.

Sustojusių ir rankomis sukabinusių žmonių grandine, jungusia trijų Sovietų Sąjungos okupuotų Baltijos šalių sostines – Vilnių, Rygą ir Taliną, pareikštas protestas dėl Slaptųjų protokolų ir Baltijos šalių nepriklausomybės panaikinimo. Šis įvykis įėjo į istoriją kaip taikaus protesto pavyzdys ir beginklis pasipriešinimas vienai galingiausių tuo metu diktatūrų.

Šiais metais sukanka 30 metų, kai lietuviai, latviai ir estai nebebijojo išeiti į gatves ir susikibę už rankų parodyti sovietų režimui, kad jokia okupacija nepalaužė tikėjimo būti laisviems.

Kviečiame DELFI skaitytojus siųsti nuotraukas ir savo prisiminimus iš 1989 m. Baltijos kelio. Įdomiausių nuotraukų autoriams padovanosime Mariaus Jovaišos knygą „Neregėta Lietuva“. Nuotraukas siųskite el. paštu piliečiai@delfi.lt su prierašu „Baltijos kelias“ arba spauskite apčioje pilką mygtuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)