Tačiau DELFI skaitytojai nenorėjo aklai sutikti su žinomų apžvalgininkų nuomone ir diskusijų platformoje dalinosi mintimis, ko jie ten ieško.

„Viskas ten puiku. Mažai lietuvių, daug vokiečių. Nėra girtų, kaip Šventojoje ar Palangoje. Švaru. Tylu. Jokių kurčių, kuriems muzika turi taip rėkti, kad smegenų likučius iš galvos išneš. „Fisherijoje“ nevalgėm. Tam buvo kita vieta. Plius fantastiška rūkyta žuvis „Tik pas Joną“. Nida yra nuostabi. Ypač, kai joje nėra dergiančio visus ir viską Andriaus. Nida gyvuos visada, tik ne girtuokliams ir kitiems buduliams“, – tikino iš ten neseniai grįžęs poilsiautojas.

Tačiau ne visi norėjo sutikti su tokia nuomone. „Parkavimo problema miesto centre – didžiulė, autobusų srautas miesto centre – milžiniškas. Kainos – kaip Nidoje... Prie Parnidžio kopos – suvenyrų ir autobusų „balaganas“. Negrįšiu gal dar 10 metų. Aplankykit Vicekrugo kopą, kas norite tikros ramybės“, – tikino kitas DELFI skaitytojas.

Taip pat ten daug metų atostogas leisdavusi moteris irgi apsisprendė daugiau nebevykti.

„Nemėgstu Užkalnio, bet Nidą diagnozavo tiksliai. Atostogavau ten daugybę metų iš inercijos, kol vieną kartą pasakiau sau – gana, kiek galima užsiiminėt mazochizmu? Pavalgyt nėra kur, esu ten ragavusi ir pašvinkusių krevečių salotų ir kitokio gėrio. Tačiau labiausiai pribloškia absoliutus Nidos verslininkų fantazijos neturėjimas. Atvyksta juk tikrai turintys pinigų žmonės. Bet nėra kur išleisti, nėra ką veikti, nes koncepcijos miestas neturi.

Sakysit – džiaukis gamta, mariomis, kopomis, jūra ir pušimis? Tą ir dariau daug metų, bet vis neapleido jausmas, kad iš manęs tyčiojamasi ar kad pati save kankinu. Tariau ate Nidai ir net netraukia sugrįžti.“

DELFI skaitytojai, pasidalinkite savo įžvalgomis apie lietuviškus kurortus ir jų teikiamas paslaugas. Ką manote apie Nidą, Šventąją ar Palangą? Kur norėtumėte sugrįžti, o ko – neberekomenduotumėte? Galbūt jums teko patirti, kad sumokėta kaina neatitiko kokybės?

Dalinkitės savo įspūdžiais el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos Lietuvoje“ arba spauskite apačioje pilką mygtuką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (256)