Pastaruosius 10 metų buvo įpratę, kad dvi kadencijas Prezidentės pareigas ėjusi Dalia Grybauskaitė buvo gerbiama Europos lyderių ir galėjo jaustis jiems lygi, tačiau vis dar neaišku, kaip seksis naujam šalies vadovui? Ar jis taip pat laikysis tokio griežto tono kaip Grybauskaitė? Ar jam pakaks kompetencijos atstovauti mūsų šalį užsienyje ir prisidėti prie svarbių tarptautinių klausimų?

Kiekvienam rinkėjai, nesvarbu, ar gyvennčiam Lietuvos sostinėje ar provincijoje, Didžiojoje Britanijoje ar Norvegijoje, be abejo, rūpi ne tik kaip Lietuvai užsienyje atstovaus naujasis prezidentas, tačiau kaip per ateinančius 5-erius metus gali pasikeisti pati mūsų valstybė. Kaip pasinaudos savo iniciatyvos teise naujų įstatymų leidybai būsimasis valstybės vadovas? Ar pavyks jam prisidėti prie atskirties mažinimo? Ar pavyks užmegzti glaudesnius ryšius su išvažiavusiais tautiečiais? Ar pagaliau bus išgirstas kaimo žmogus, kurio problemos dažnai nustumtos dėl didžiųjų miestų įtakos?

Taip, visi turime daug klausimų. Ir šį kartą į juos turi tie, nuo kurių kurių priklausys, kur link judės Lietuva ateinančius 5-erius metus.

Esame Lietuvos piliečiai ir rinkti prezidentą – mūsų ir teisė ir pareiga. Ją dauguma iš mūsų ir įvykdys. Tačiau visi turime ir teisę žinoti, kad atėję prie balsadėžių, sprendimą, kodėl balsuojame už vieną ar kitą kandidatą, būtume priėmę savo galva. Todėl ne tik žurnalistai turi teisę klausti, bet gali suformuluoti ir užduoti tuos klausimus tiesiogiai tu, Lietuvos pilieti!

DELFI redakciją kviečia visus skaitytojus prisidėti prie iniciatyvos ir suformuluoti savo 20 klausimų būsimam prezidentui. Labai laukiame įsitraukimo iš mažesnių Lietuvos miestų ir miestelių, ypač iš kaimo.

Taip pat uždavusiems įdomiausius klausimus dovanosime dvi specialias DELFI gertuves ir Vladimir Bešanov knygą „Baisi tiesa apie blokadą. Leningrado skerdynės“. Taip pat galimybę užduoti gyvai klausimus DELFI redakcijoje.

Siųskite savo klausimus el. p. pilieciai@delfi.lt arba spauskite apačioje pilką mygtuką. BŪTINAI nurodykite savo el. pašto adresą, kad galėtume su jumis susisiekti. Nepraleiskite savo galimybės, mums svarbu, kad būtumėte išgirsti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)