Vieni tuo metu gynė TV bokštą, kiti – savo kūnais dengė dabartinius Seimo rūmus, treti – sekė įvykius per televiziją ar radiją, o jauniausi – nebuvo gimę ir apie svarbius Lietuvai įvykius sužinojo iš tėvų ar artimųjų.

Sausio 11-ąją pradedamo rodyti dokumentinio filmo apie pirmąjį slaptą Lietuvos spec. būrį „Spec. Žvėrynas“ komanda kviečia pasidalinti savo prisiminimais apie 1991 m. pradžios įvykius. Dauguma specialiosios paskirties būrio narių, laisvės ištroškusių aštuoniolikmečių, tuomet atvažiavo iš visos Lietuvos saugoti dabartinių Seimo rūmų. Susitiko, susidraugavo ir leidosi į filmo vertus nuotykius.

Siųskite savo asmenines istorijas ir tėvų ar senelių pasakojimus, susijusius su 1991-ųjų sausio įvykiais, adresu pilieciai@delfi.lt iki sausio 13 dienos su prierašuS13” arba spauskite apačioje pilką mygtuką. Įdomiausios istorijos bus publikuojamos. Vienos istorijos autoriui padovanosime du bilietus į pasirinktą filmo „Spec. Žvėrynas“ seansą. Nugalėtoją paskelbsime sausio 14-ąją.

„Spec. Žvėrynas“ – mažai kam girdėtą istorija apie pirmą Lietuvos slaptąjį spec. būrį. Suformuotą iš karinės patirties neturėjusių ir tik koviniais filmais su Bruce Lee susižavėjusių aštuoniolikmečių, kurie 1991-aisiais buvo ruošiami ginti tuomet dar trapią Lietuvos nepriklausomybę. Režisierius Andrius Lekavičius, retą archyvinę medžiagą papildydamas to laikmečio įkvėpta kompiuterinių žaidimų animacija, sugrąžina žiūrovus į laikotarpį, kai visus vienijo laisvės troškimas.

Filmo „Spec. Žvėrynas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)