Ne vienas DELFI diskusijos platformoje pasisakė, kad siūlomi 1000 - 1500 Eur atlyginimai kvalifikuotiems specialistams yra tikrai per maži. Taip pat viską lemia ne tik atlyginimas, bet ir čia vyraujanti prasta darbo kultūra ir stresą kelianti darbovietės psichologinė aplinka.

„Ne tik atlyginimo dydžio problema, bet ir pačios darbo kultūros, o būtent darbdavio požiūrio į darbuotoją. Jei jau siūlo šiek tiek didesnį atlyginimą, tai išspaudžia visas sultis iš darbuotojo: dirba už du, vietoj 8 valandų dirbi 12, žodžiu, tampi vos ne darbdavio nuosavybe ir už atlyginimą jam esi nuolat skolingas ir turi būti dėkingas“, – skundėsi vienas iš DELFI skaitytojų.

Taip pat kita skaitytoja išvardino pagrindines priežastis, ją atbaidančias grįžti į Tėvynę: „Nepagarba žmogui, mažų pensijų perspektyva, išeitinių išmokų drastiškas sumažinimas, gąsdinimas progresyviais mokesčiais, korupcija ir protegavimas, ir dar daug daug kitų įsisenėjusių opų“.

Štai buvęs, į Lietuvą po krizės grįžęs emigrantas skundžiasi, kad situacija Lietuvoje nepagerėjo, vėl trūksta gerai apmokamų darbų ir mąsto vėl apie išvykimą svetur.

„Turiu aukštąjį išsilavinimą. Per krizę gyvenau Jungtinėje Karalystėje (JK). Dirbau visokį darbą, visur buvo mokamas normalus atlygimas už kurį galima gyventi. Ne prabangiai, bet galima. Sakau reikia grįžti į Lietuvą, gal po krizės situacija pasikeitė. Ketvirtus metus vargstu, nes nėra darbų, o jei pradedi dirbti kur nors, tai tau per kelis mėnesius pradeda važiuoti stogas nuo darbų kiekio, mažo atlyginimo, skolų naštos ir nuolatinio bosų spaudimo.

Galvojau, bent Vilniuje bus civilizuota, bet pasirodo tas pats ir čia. Noriu atgal į JK. Niekas neišspręs čia jokių problemų. Visą laiką mes vilksimės ir būsime Europos gale su tokiu mąstymu ir valdžios nesiskaitymu“, – rašė jis.

DELFI prašo savo patirtimi pasidalinti užsienyje gyvenančių lietuvių ir papasakoti, kokias problemas vis dar įžvelgiate Lietuvos darbo rinkoje? Ar svarbus tik atlyginimo dydis, o gal reikia keisti ir kitus čia vyraujančius veiksnius? Kaip manote, kiek Lietuvoje turėtų uždirbti kvalifikuotas specialistas? O kiek neturintis specialaus išsilavinimo? Koks atlyginimas ir kokios darbo sąlygos jus suviliotų grįžti?

Laukiame jūsų minčių el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas Lietuvoje“ arba spauskite apačioje pilką mygtuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)