Siaubas – tik tiek galiu pasakyti. Aš esu labai nusivylusi dauguma mokytojų. Suprantu, kad jų darbas yra mokyti, bet taip pat – ir motyvuoti, sudominti, padėti. Deja, nesu to patyrusi...

Jie tiesiog moko. Grįžusi namo turiu valandų valandas sėdėti prie pamokų, kad „iškalčiau“ tai, ką liepė kiekvieno dalyko mokytojas kitai dienai.

Aš nesuprantu mokytojų požiūrio: jie visi mano, kad jų pamoka pati svarbiausia, jie mums liepia išmokti, bet tas mokymas toks – turi viską išmokti mintinai, jei neišmoksti, mokaisi vos ne kasdien, rašydamas rašomuosius darbus pažymiui. Nesuprantu, kas per sistema – juk mes taip sugadiname savo pusmečio rezultatą.

Kaip mes per vieną dieną galime išmokti daug dalykų, kai jų nėra mažai? Ir užduoda tikrai nemažai namų darbų... Man norisi verkti – greitai susirgsiu depresija. Kodėl viskas negalėtų būti kitaip? Juk mokytojai turi motyvuoti, patarti, viską paaiškinti ir mes viską turime aptarti kartu, išspręsti neaiškumus, o ne rašyti rašomuosius darbus. Aš tikrai nenoriu dar metus likti toje pačioje klasėje kartoti kurso, kai vėl viskas bus taip pat, o sistema nepasikeis.

Jie turi aiškinti, jei nesupranti, ir aiškinti tol, kol suprasi. O ką išgirstame mes? Juk vadovėlyje, atseit, viskas parašyta, juk į pavyzdį galima pasižiūrėti. Bet kai rašome darbus, tai, ką išmokstame mintinai, jiems netinka, tada jie jau sako, kad norėjo kitokio atsakymo. Bet jie nepaaiškina, tai kaip mes galima kažką parodyti? Man jau baisu kažko mokytojų klausti, nes būna, kad net išsišaipo prieš visą klasę. Gal jiems tai juokinga, bet man – visai ne, nes tai sukelia stresą, net bijai prieiti prie mokytojo kažko paklausti, nebesinori eiti į mokyklą, nes žinai, kad vėl bus tas pats, o sistema nepasikeis.

Vėliau mokytojai pyksta, kad mūsų blogi pažymiai, bet jie patys tai nulemia. Pasikeis sistema, pasikeis mokytojų elgesys, mokymas, tada pažymiai, lankomumas bei bendravimas pasikeis į gerą pusę, kaip visi to ir nori.

Kviečiame Jus išreikšti savo nuomonę! Tai galite padaryti, spausdami pilką mygtuką žemiau! Pasisakykite – ar iš tiesų šiuolaikiniams mokiniams mokykloje sunku, ką reikėtų keisti? O gal esate mokytojas ir norėtumėte papasakoti apie kitą šių skundų pusę? Laukiame Jūsų nuomonių ir istorijų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)