Papasakokite apie skaudžiausią gyvenimo pokalbį, jums „numestą“ neapykantos kalbos frazę, laišką ar žinutę. Ką tokio tada išgirdote ir kaip jautėtės? Kokias pasekmes tie žodžiai lėmė? O gal pats kažką įskaudinote, gailitės ir norėtumėte atsiprašyti? Dalindamiesi savo patirtimi galite padėti kitiems suprasti, koks bendravimas tinkamas, o koks – skaudina.

Laukiame jūsų laiškų nuo kovo 16 iki 26 dienos vakaro. Siųskite laišką adresu pilieciai@delfi.lt arba įkelkite paspaudę po šia žinute esantį pilką laukelį.

Penkių laiškų autoriai bus apdovanoti socialinės kampanijos „Neapykantos kalba yra nusikaltimas“ marškinėliais.

Neapykantos kalba yra raiška, kuria skleidžiama, kurstoma, skatinama ar pateisinama neapykanta prieš asmenį ar asmenų grupę dėl jų tapatybės. Asmens tapatybę sudaro tokie požymiai kaip tautybė, rasė, seksualinė orientacija, lytis, amžius ir kt.

Kampanija „Neapykantos kalba yra nusikaltimas“ vykdoma kartu su Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba,Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, socialinės reklamos agentūra „Nomoshiti“. Daugiau informacijos www.nepyka.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)