Šį savaitgalį Kaune vyksta Eurolygos finalo ketvertas. Dirbti mieste šiuo laiku – tikras beprotnamis. Visur šaukia, fanai skanduoja, žmonių milijonas... Deja, mano darbas centre, taigi šiandien net eidama atgal į biurą papietavusi vos ne alkūnėmis broviausi per žmones.

Jaučiamas sujudimas ir parduotuvėse. Prie vienos girdėjau porelę kalbantis, vaikinas pasakojo, kaip matė Laisvės alėja einantį ir alų geriantį užsienietį – norėjo jį įspėti, kad pas mus nelegalu, paskui numojo ranka.

Su kolegėmis juokavome, kad kai kam čia gal paskutinis šansas pakabinti užsienietį – valio valio, kad atvažiavo! Bet jei rimtai, tai turiu rekomendaciją: jeigu nemėgstate minių, pernelyg daug šurmulio ir panašiai, geriau šį savaitgalį nevažiuokite į miestą.

Šiaip turiu pagirti Kauną, kad viskas suorganizuota tikrai gražiai. Fanų zonoje marškinėliai parduodami su daina, kas antras praeivis apsirengęs šventiniais marškinėliais. Pilna policijos, patruliuoja pareigūnai, tad tikrai jautiesi saugus. O ir žmonės nusiteikę nepiktybiškai – dainuoja, skanduoja, fotografuojasi.

Įdomu, kaip bus, jeigu pralaimės, žinoma, bet kol kas visai smagu. Kai eini ir šimtas užsieniečių plėšia savo dainas, vilkėdami marškinėlius „Kaunas“ – įspūdis ohoho!

Sėkmės tiems, kurie savaitgalį turi reikalų mieste – prasibrauti bus keblumėlis. Ir sėkmės varžybose, žinoma!

Jei turite vaizdo įrašų, įdomių nuotraukų ar pasakojimų apie šį savaitgalį Kaune – siųskite adresu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją