Pirmiausia, tai – Kauno miesto simbolis, herbas. Nieko nepridėta ir neatimta. Todėl jo net lyginti negalima su Vilniaus vamzdžiu ar kitais keistais meniniais išsišokimais, nes jo prasmė ir reikšmė – visai ne ta.

Tauras pasitinka į miestą įvažiuojančius kauniečius ir svečius. Džiaugiuosi, kad jo dydis net 7 metrai – dydis taip pat atspindi šio simbolio reikšmę, o mažesnis tokioje vietoje ir nesižiūrėtų.

Herbas (lenk. herb, vok. Erbe „palikimas“) – tai valstybės, miesto, teritorinio vieneto, organizacijos, luomo, giminės, asmens skiriamasis ženklas. Jis būna vėliavose, monetose, antspauduose, ant pastatų, buities rakandų, knygose. Šiuo atveju herbe esantis piešinys perkeltas į „gyvą“ lygmenį, įgavęs formą ir pasididžiavimą keliančią išraišką.

Didžiuojuosi esanti kaunietė, kaip ir didžiuojuosi mūsų miesto kūrėjų darbais. Skulptūros autorius Tadas Vosylius garsėja ir gotiškais, tamsiais darbais, ir prasmingų simbolių ieškojimu – jokiu būdu negalima vadinti skulptūros „lėkšta“, nes ji išieškota. Jis taip pat yra Vilniaus dailės akademijos lektorius, daugybės kitų darbų autorius, tad manau galima būti ramiems – žino, ką daro.

Jeigu kas turi pretenzijų miesto simboliui, manau, nevertina paties miesto. Lygiai kaip mūsų senoji Laisvės alėja, kaip ir visų turistų mylimas senamiestis, taip ir šis simbolis ilgainiui asocijuosis su Kaunu tik gerąja prasme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)