Kaip rašoma „Delfi“, žinomą iškrypėlį su 16-mete mergina pastebėjo, tikėtina, praeivis, kuris jį primušė.

„Pirmadienį 18.30 val. Kaune, Pramonės pr., pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas (g. 1975 m.) atvyko į degalinę kartu su nepilnamete (g. 2007 m.). Jį atpažinęs vyras (g. 1981 m.) jam trenkė, jį sulaikė ir iškvietė policijos pareigūnus“, – tokias aplinkybes „Delfi“ žurnalistams nurodė R. Zarauskienė.

Baisu, kad šis žmogus vis dar siaučia nevaržomas, bet dar baisiau, kaip jis pateikiamas mūsų medijose. Kaip... skaistuolis. Tokia pravardė prikibo po to, kai vyras prisigyrė tebesąs skaistus.

„Buvęs realybės šou dalyvis, skaistuolis Algimantas Ulvydas apsivogė: šiuolaikinis „Robin Hudas“ ar nusikaltėlis?“ – tokia antraštė po buvusios laidos tebesklando žiniasklaidoje. O laidoje – kalbos apie žmogų, kurį iš tiesų negalima pavadinti niekaip kitaip, tik iškrypėliu. Pastebėjau ir daugiau panašių laidų archyvuose.

Dažnai pasirodydavo televizijoje, žurnalistė Laisva dar jį kalbindavo. Pajuokt, labiau, aišku, norėdavo, bet tikslas šiuo atveju nepateisina priemonių. Kam rodyti tokius žmones išvis? Jis – galimai nusikaltėlis, bet iš jo padaromas TV personažas? Herojai kažkokie daromi iš amoralaus žmogaus...

O dar žinant, kad jis buvo tikybos mokytojas... Televizijai turėtų būti gėda rodyti tokius personažus bet kokiame kitame, ne kriminalų, kontekste.

Na, nežinau, ar jį galima pavadinti pedofilu, nes jis, bent jau viešomis žiniomis, neprievartauja mergaičių – „tik“ nuogas šoka joms. Bet čia laiko klausimas, manau, kol toks kabinėjimasis pereitų prie dar aktyvesnių veiksmų.

Kaip jau rašė „Delfi“, minimas 47-erių metų vyras Algimantas Ulvidas išgarsėjo laimėjęs populiarų realybės šou „Iššūkis kaime“, o vėliau dėmesio centre atsidūrė, kai buvo apkaltintas daugybės nepilnamečių tvirkinimu. Konkrečiai jis kaltintas tuo, kad rengdavo paaugliams ekskursijas, kurių metu jis šokdavo nepilnamečiams išsirengęs.

Nukentėjusiomis galiausiai pripažinta kelios dešimtys merginų. Be to, jis per feisbuką nepilnametėms siuntinėjo savo nuogo nuotraukas. Be to, jo kompiuteriuose rasta ir daugybė pornografijos, kur vaizduojami jaunesni nei 16 m. vaikai. 2018 m. teismas už jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimą teismas jam skyrė 1 metų laisvės apribojimo bausmę, nors prokurorė prašė skirti 4 su puse metų realų laisvės atėmimą. Dabar teisme vis dar nagrinėjama kita byla dėl tvirkinimo.

Tai pasakykite man, ar moralu rodyti tokius asmenis? Nesvarbu, pajuokai ar rimtai. Nedarykime iš galimų nusikaltėlių herojų. Ironiškai ar rimtai. Šlykštu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją