O ar taip elgsitės – spręsti tik jums. Rašau apie perspėjimus apie trikojus, policijos ekipažus ir kitą vykdomą pareigūnų patikrą. Keliuose mes esame atsakingi ir turime padėti vienas kitam bėdoje, tačiau kažkodėl dar, kai kurie vairuotojai mąsto, kad „pamirksint“ ilgosiomis šviesomis, įspėjant apie policijos ekipažą ar trikojį, jie padaro gerą darbą.

Bet ar pagalvojote, jei prie vairo sėdi neblaivus asmuo, kad jis nusuks į šalikelę arba apsisuks, kad išvengtų policijos patikros. Ar pagalvojote, kad įspėdami greitai lekiantį, jūs padėsite jam išvengti baudos, o jis pravažiavęs trikojį vėl lėks ir gal, tik galbūt, sukels dėl to eismo įvykį?

Juk mūsų visų, kaip vairuotojų pareiga yra atsakingai vairuoti, padėti kitam ir svarbiausia – atsakyti už savo veiksmus, kaip atsako kiekvienas Lietuvos Respublikos, ne už vairo sėdintis, pilietis.

Esu sulaukęs atsakymo, kad nenorėčiau tavęs sutikti kelyje, nes tu nepraneši apie „mentus“. Mano atsakymas buvo trumpas: „Tavo veiksmai kelyje yra tavo atsakomybė už juos“.

Siųskite savo istorijas ir pasakojimus pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)