Todėl kas 2 metus perpildau auto kondicionierių, kad jo kompresoriuje atsišviežintų alyva. Tad šiais metais atėjo laikas tam reikalui.

Įprastai šią paslaugą atlieku specializuotam auto kondicionierių servise. Tačiau taip nutiko, kad tuo metu jie pietavo, tad nusprendžiau užsukti vėliau.

Grįždamas į darbą prie vieno iš prekybos centro pastebėjau „būdelę“ su reklama „kondicionierių pildymas“, tad nusprendžiau užsukti. Paslauga vietoj įprastų 15–20 minučių truko vos 5 minutes ir kainavo beveik puse kainos.

Kondicionierius po aptarnavimo suveikė ne iš karto. Nors iki atvažiavimo veikė puikiai. Bet po kokių kelių minučių pradėjo šaldyti. Pravažiavus kelis kilometrus šaltis dingo, o vos po akimirkos driokstelėjo, per ortakius spjovė žalius dūmus.

Iš išgąsčio staigiai stabdžiau ir palikau automobilį. Ne iš karto suvokiau, kas nutiko. Bet dingus panikai supratau, kad sprogo kondicionieriaus radiatorius salone.

Nuvykau ten kur pildžiau kondicionierių, darbuotojas sako: „Jums sprogo kondicionierius. Aš tik pildau, ne remontuoju, pakomentuoti nieko negaliu.“

Kondicionierių serviso komentaras: „Užsikišo kondicionierius, dėl to ir įvyko sprogimas. Turėjo suveikti apsauginis vožtuvas, tačiau jis taip pat buvo užkištas nešvarumais. Nešvarumai buvo budingi nefiltruotam ar nekokybiškam freonui.

Per pastaruosius kelis metus panašių gedimų sulaukiame nemažai. Bet tiesos nerasi, niekas pildytojų paslaugų kokybės netikrina.“

Mano perspėjimas vairuotojams – rinkitės šią paslaugą teikiančias vietas atsakingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)