Aš nesuvokiu, kodėl tokios smulkmenos sukėlė tokias reakcijas ir pasipiktinimą. Manau, kad pats skandalas buvo naudingas tik tuo, kad dar kartą pamatytume, kokios moterys viena kitai yra piktos, tikros raganos. Jos dangstosi feminizmu ir lygių teisių kova, kai tuo pačiu elgiasi kaip hienos, nusiteikusios sudraskyti viena kitą.

Juokingiausiai atrodė pačios interviu herojės pozicija. Pirma reakcija buvo, kad tą interviu ji net primiršusi nuo vasaros. Anksčiau neturėjo jokių pretenzijų. Tačiau kilus skandalui staiga persigalvojo, atsiminė ir dar, panašu, liko įsižeidusi. Argi nejuokinga?

Vibratorius pardavinėjanti moteris, iš sekso susikūrusi verslą, drąsiai visas moteris skatinanti nejausti gėdos ir pripažinti savo kūną, ir seksualumą, staiga pati sutrinka, kai jos paklausia apie seksą. Arba tas interviu metu demonstruojamas naivumas ir nekaltumas... Jie atrodo keistai, nes nesutampa su taip stipriai deklaruojamos atvirumo ir savęs priėmimo vertybėmis. Kam apsimetinėti?

Bet tiek to, interviu nepasisekė, na, visko pasitaiko, gal nesutapo vedėjos ir pašnekovės požiūris, apie ką kalbėti. Tačiau nemanau, kad toks paprastas dalykas vertas tokio baisaus puolimo vedėjos atžvilgiu. O įsijungusių į šio skandalo sūkurį žinomų moterų pasisakymai – išvis nesusipratimas. Aišku, suprantu, bloga reklama – vis tiek reklama. Niekas juk nepraleis progos pasisakyti.

Iš šio nesusipratimo labai aiškiai matosi, kokios visgi „feministės“ yra žiaurios. Kabutėse rašau dėl to, kad tokių puolančių, įžeidinėjančių, besikoliojančių moterų tiesiog negali pavadinti kovotojomis už moterų teises ir interesus. Tai tiesiog prasilenkia tiek su ideologija, tiek su sveiku protu. Apie kokį solidarumą gali kalbėti tos, kurios tik ir nepraleidžia progos sumenkinti, apjuodinti kita moterį? Tai labiau primena vištų peštynes turguje. Nenoriu, kad būtent tokios personos kovotų už mano, kaip moters teises, nes jos prisidengia visų moterų vardu, o pačios tik lieja pykti ir skatina neapykanta toms, už kurias neva kovoja.

Feminizmas ir visa moterų kova už savo teises nieko bendro neturi su tomis, kurios tik daug rėkia. Ir tas puolimas, kuris kilo prieš laidos vedėja – o, pamanyk, kaip negražiai paklausė – tik įrodo, kad oi, kaip toli mes dar nuo to solidarumo viena kitai. Pradedu tikėti, kad tokio niekada ir nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)