Sausio 13-ąją vyks piketas prie Seimo dėl skiepų ir kaukių. Na, jūs juokaujat... Ar tinkama diena šitaip elgtis?

Bus gražus kasmetinis minėjimas. Ateina į minėjimą visi – kurie tik iš istorijos žino apie šią ypatingą dieną, ir kurie patys ten buvo. Žmonės, kurie prarado savo artimuosius, kurie kovojo ir kovotų vėl, tie, kurie tiki Lietuva. Jie juk už laisvę kovojo, o ne už Seimą ar jo narius, kad dabar nepritariantys valdžios sprendimams bandytų viską suplakti į vieną. Kaip galima tokią dieną, šalia tokios svarbios progos, piketuoti visiškai kitais klausimais? Tikrai pasirinkta visiškai netinkama proga, laikas ir vieta. Tai – akivaizdi nepagarba sausio 13-osios gynėjams... Bjauru.

Kaip Laisvės gynėjų dienos minėjimo išvakarėse sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, Vilniuje organizuojamas Sausio 13-osios minėjimas vyks patruliuojant sustiprintoms policijos pajėgoms. Į renginį žada atvykti įvairių protesto grupių atstovai. Nežinia, ką ten sugalvos, kokių gali būti išstojimų ar akibrokštų. Bet žmonės, juk yra dar 30 kitų sausio dienų. Kam imti ir būtent šią dieną subjauroti rimtį?

Socialiniuose tinkluose net skaičiau pasisakymą moters, kad va, maždaug, mes šitaip irgi kovosim už laisvę, nes dabar esame nelaisvėje. Palygino by*į su pirštu. Kokioje dar nelaisvėje jūs esate? Kur tie jus puolantys okupantai? Ar tikėjimo laisvė varžoma, o gal artimuosius į Sibirą siunčia? Gėdytumėtės.

Kviečiu visus susitelkti ir šia ypatinga proga prisiminti tikrąją sausio 13-osios aukų reikšmę. Būkime dėkingi už mūsų šiandienines galimybes, už laisvę ir tai, kad pasakojimus apie sovietmečio siaubus jau girdime tik istorijose. Susipykti ar paprovokuoti vieniem kitus dar tikrai bus progų. Ne šiandien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)