Nekalbėsiu apie tai, kaip gėdingai buvo spekuliuojama Holokausto tragedija, nekalbėsiu ir apie valstybės rimtį bei saugumą destabilizuojančius veiksmus – tuo turi domėtis teisėsaugos institucijos ir specialiosios tarnybos. Tačiau negaliu tylėti kaip pilietė, kurios vardu kalba neaiškių paskatų vedini, atviros agresijos neslepiantys žmonės.

Kelių tūkstančių asmenų minia, kurioje šmėžavo nemažai abejotinos reputacijos personų, neturi teisės tautos vardu reikalauti atsistatydinti Seimą ir Vyriausybę – grupelė marginalų ir keli ar net kelios dešimtys tūkstančių jų pasekėjų - nėra visa tauta. Noriu priminti, kad valdančioji dauguma buvo išrinkta demokratiniuose rinkimuose, Lietuvos piliečių balsų dauguma.

Šita Vyriausybė dirba ypatingai sudėtingomis užklupusios krizės sąlygomis - daro klaidų, ne visi sprendimai yra priimtini visoms visuomenės grupėms, tačiau bijau net įsivaizduoti, jeigu Seimo daugumą sudarytų „politikai“, kurie kiekviena pasitaikiusia proga „ropščiasi ant bačkos“, skatina riaušes ir po Seimą šlaistosi su laidotuvių vainiku.

Noriu gyventi visapusiškai saugioje visuomenėje. Ar galiu jaustis saugi, kuomet miesto centre siautėja neprognozuojama minia? Tikrai, ne! Ar galiu jaustis saugi, kai įvairiose institucijose, prekybos ar poilsio vietose tenka susidurti su potencialiais užkrato nešiotojais?
Negaliu.

Todėl labai norėčiau, kad būtų paisomos ir socialiai atsakingų žmonių teisės: teisė į saugią aplinką, į netrikdomą darbą, į neribojamą judėjimą, į savalaikį gydymą ir galiausiai... į gyvybę. Ar mes teises prarandame tik todėl, kad nesireiškiame socialiniuose tinkluose, nešturmuojame Seimo rūmų ir negrasiname kitaminčiams susidorojimu?

Jūs tiesiog esate menko išprusimo, garsiai rėkianti minia, protestuojanti prieš viską, ko nesugebate suprasti. Jūs pasisakote prieš Stambulo konvencijos ratifikavimą, nors galiu duoti galvą nukirsti, kad nei vienas jos neskaitėte. Jus siutina LGBT bendruomenės egzistavimo faktas, nors greičiausiai savo aplinkoje turite ne vieną atsiskleisti bijantį homoseksualų asmenį. Jums kelia siaubą 5G mobiliojo ryšio technologija, nors neturite jokio žalio supratimo, su kuo ji valgoma. Jūs apskritai protestuojate prieš civilizaciją, nes neužtenka smegenų pasinaudoti jos teikiamais privalumais.

Iš absoliutaus neišmanymo kylančios viduramžiškos baimės ir gyvuliška agresija, paverčia jus politinių manipuliacijų aukomis. O abejotinos kilmės visuomeniniai judėjimai, naudojasi jūsų „celofaniniu“ mąstymu ir per kraštus trykštančiu įniršiu, siekdami tikslų, kurie neturi nieko bendro su Valstybės stabilumu ir saugumu.

Ar suvokiate, kad esate tik pigus įrankis jų rankose? Žalodami pareigūnus, daužydami langus ir keldami sumaištį jūs veikiate prieš savo valstybę ir jos piliečius, įskaitant jūsų pačių tėvus, vaikus ir kitus artimuosius.

Netikite mokslu – gydykitės struktūrizuotu vandeniu, nenorite būti visuomenės dalimi – izoliuokitės, neturite kur išlieti savo įsiūtį – trankykite „kriaušę“, tačiau nebandykite didesnei daliai Lietuvos žmonių atimti pilnaverčio gyvenimo galimybės ir primesti savo iškreiptą teisių suvokimą. Smurtu bandę įrodyti savo viršenybę, parodėte esą tiesiog sužvėrėjusios visuomenės padugnės, kurioms artimiausiu metu teks susipažinti su LR Administraciniu, o gal ir Baudžiamuoju kodeksu. Gal tai atvėsins jūsų įkarštį?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (892)