Daugelis komentatorių piktinasi, kad „Eurovizija“ neva – visiškai politizuotas konkursas. Bet tuo pat metu, jie piktinasi, kai kaimynai mums neskiria, arba skiria nepakankamai balsų... Tai jūs pagaliau apsispręskite patys, ko norite: ar dainų, ar „draugiškiausio kaimyno“ konkurso?

O dabar papasakokite, kiek iš jūsų, besipiktinančių rezultatais, balsavote? Ir tik nereikia dabar rašyti: „Nematau tikslo balsuoti, nes vis tiek laimės politika“, „Žiūrovų balsai nieko nelemia“, „Aš šita nesąmone nesidomiu (neapgaudinėk savęs – domiesi, jei skaitai straipsnius ir komentuoji)“ ir t.t. Mano nuomone, jei tu pats nebalsuoji, tai neturėtum ir piktintis dėl rezultatų.

O dabar klausimas tiems, kas balsavo. Kiek iš jūsų balsavo ne už dainą, o už šalį? Kiek balsų, pusfinalyje, atidavėte kaimynams lenkams, latviams, estams, vien už tai, kad jie yra mūsų kaimynai? Aš, asmeniškai, nepažįstu nė vieno, balsavusio ne už patikusią dainą, o už kaimyną. O kiek tokių žmonių pažįstate jūs, kurie nusprendė atiduoti (ir netgi susimokėti) savo balsą už Latviją, vien dėl to, kad ji šalia?

Taigi, dabar pagalvokite kodėl tie patys lenkai, latviai, estai ar ukrainiečiai turėjo balsuoti už Lietuvos atstovus, jei jiems labiau patiko kitų šalių pasirodymai? Būtent. Tad nustokite verkšlenti ir kaltinti kaimynus. Taip, žinau, kad tikėjotės aukštesnės vietos (ir aš tikėjausi), bet, matyt, Europos komisijai mes ne taip stipriai patikome, kaip patys sau.

Aš, asmeniškai, balsavau už Ukrainą. Vien dėl pasirodymo, o ne dėl solidarumo. Ir, kad ir koks neigiamas bebūtų mano požiūris į Rusijos politiką, galiu drąsiai pasakyti, kad ir Rusijos pasirodymas man visai patiko. Jei balsuočiau vedamas politinių pažiūrų, turbūt dabar turėčiau rusus su žeme maišyti? Deja. Matyt esu iš tų „naivuolių“, kurie žiūrėdami „Euroviziją“, mato šou, girdi muziką, o ne vėliavėlę ekrano kamputyje.

Labiausiai „Euroviziją“ politizuoja būtent straipsnių komentatoriai. Be abejo, „Eurovizijoje“ yra vietos ir tokiems reiškiniams kaip „Graikija + Kipras“ ir panašiai, bet tokie santykiai nedar įtakos galutinio rezultato. Juk jei „Eurovizija“ būtų vien tik politiniai žaidimai, greičiausiai, metų metus nugalėtojai nesikeistų.
aitytojas Vaikinas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)