Alkoholio ribojimai: reklamos draudimas, akcijų neskelbimas, laikas, kada ir iki kada gali nusipirkti... Daugeliui jie įsipyko ir žmonės pradėjo reikalauti pokyčių. Nesu priklausoma nuo alkoholio, nesu ir blaivininkė, man – kaip tik tiek, kad dar galėčiau puikiai linksmintis ir vargo nematyti, apie trisdešimt. Bet noriu pasisakyti šia tema nepopuliarią nuomonę – ribojimai veikia.

Nors didžioji dalis mano aplinkoje esančių žmonių keikia alkoholio ribojimus, ypač tuos, kad jo negalima nusipirkti po 20 val, tačiau aš manau, tokie ribojimai yra puikūs. Kodėl? Nes jie veikia. Įsitikinau savo pačios oda, savo kasdienybe.

Tai gali juokingai skambėti žmogui, kuris geria naminukę, bet pripažinkim, ribojimai juk sukurti ne tai žmonių daliai. O būtent mano – tų, kurie dar nėra priklausomi, bet gali tokiais tapti. Taigi, kaip tai veikia?

Ne kartą esu save pagavusi, kaip stoviu penktadienio vakarą parduotuvėje, jau tikrai po 20 val., ir galvoju, gal būtų smagu išgerti kokio svaigaus gėrimo. Bet pamačiusi, kiek valandų, įsimetu į krepšį skanių sulčių ir vakarą leidžiu gurkšnodama jas.

Juk anksčiau būčiau nuėjusi į alkoholio skyrių ir nusipirkusi skanaus vyno vakaro pramogai. Kas žino, po kiek tokių vakarų išgėrimas taptų įpročiu? Tačiau kai tokios galimybės nėra, renkuosi blaivų pramogavimą.

Ypač sunkus laikas būtų dabar, kai per karantiną atrodo, jog nėra kitų pramogų. Tad galiu tik padėkoti Verygai, nes jeigu ne jis, gali būti, kad būtent per karantiną būčiau ir prasigėrusi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)