Net nebūčiau pastebėjus tos naujienos, jei ne nuotraukos prie straipsnių! Būriai, šypsenos, bučiniai ant raudonojo kilimo. Jūs rimtai? Dar galvojau, kad renginio metu visi bus kažkaip izoliuoti vienas nuo kito, bet ne, paspaudžia vienas kitam ranką, bučkis į žandą. Net krūpčioju žiūrėdama. Kaip taip galima?

Jei laidotuvėse dalyvauja daugiau nei 10 žmonių – bauda, jei bute ramiai šventi gimtadienį, bet turi svečių – pareigūnų viešnagė ir baudos visiems vakarėlio dalyviams, o pareigūnai į Žalgirio areną nuvažiuos šiandien? Išrašys baudas?

Dar įdomiau ir tai, kad jau nuo pietų visuose portaluose skambėjo žinios apie milžiniškas eiles išvažiuojant iš Vilniaus, tai gal čia į M.A.M.A. visi važiavo? Apskritai, kaip jie nuvažiavo į Kauną? Parodė bilietą į M.A.M.A.? Galiu gal ir aš tą bilietą? Norisi laisvės ir mums, paprastiems žemės kirminams, bet mes gi ne žvaigždės.

Jau daugiau nei metus gyvename užsidarę, saugome vieni kitus, saugome tėvus ir senelius. Ir taip, aš kaip ir visi pernai tikėjau, kad vieną ir vienintelį kartą Velykų rytą mojuoju tėvams per telefono ekraną, bet ne, laukia antros tokios pačios Velykos be tėvų ir šeimos. Ir viskas būtų gerai, ir pyktis nekiltų, nes sveikas protas yra aukščiau, bet kai pamatai tokius susibūrimus ir „puotas maro metu“ darosi pikta.

M.A.M.A. – tu ne šventę padarei, tu spjovei visuomenei į veidą.

Smagaus vakarėlio, M.A.M.A., o aš tik priminsiu, kad šį sekmadienį – Verbų sekmadienis, bet bent jau Vilniuje niekas tų verbų nepašventins, nes viešos mišios nevyks, nes koronaviruso situacija Lietuvoje blogėja, o kituose miestuose, tikiu, žmonės sąmoningai nesirinks šimtais į mišias.

Po savaitės – Velykos. Aš pas mamą nevažiuosiu. Nevažiuosiu nei aš, nei mano draugai, nes mylim ir saugom savo tėvus. Nevažiuotume net pasidarę antigenų testą, nes mums metus kartoja, kad testai klysta, kad testą galima pasidaryti per anksti, kad galima užsikrėsti pasidarius testą, tad testo atsakymas nėra bilietas į laisvę.

O ir kas iš to bilieto, juk ir judėjimo ribojimai tarp savivaldybių vėl grąžinti. „Likite savo namuose“, – sako pareigūnai visuomenei, o žvaigždės ką, negirdi?

Labai norėtųsi išgirsti ir policijos pareigūnų, Vyriausybės atstovų nuomonę apie šią puotą.

***

Redakcija sulaukė ir ekrano nuotraukos, kurioje matomas klausimas policijai, ar toks renginys karantino metu yra galimas.

Policijos atstovai atsakė, kad jeigu yra renginys, tada yra išduoti leidimai, laikomasi atstumų ir kitų saugumo reikalavimų.

M.A.M.A.  sulaukė ir pasipiktinimo
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (589)