„Delfi“ skaitytoja Laura pasidalijo įspūdžiais apie pirmadienį Vingio parke praūžusį „Rammstein“ koncertą ir jo organizatorius.

„Koncerte nusivyliau koncerto organizavimu ir organizatorių sukurtų taisyklių nesilaikymu. Informacijoje, išsiųstoje prieš renginį, buvo paminėta, kad į renginį nebus galima patekti su didesnėmis nei A4 formato kuprinėmis. Savo kuprinės dydžio nematavau, nes iš akies atrodė, kad ji neturėtų viršyti nustatyto dydžio limito.

Tačiau prie įėjimo nemaloniai bendraujantis apsauginis pranešė, kad į koncertą neįleis, nes kuprinė yra šiek tiek didesnė nei leidžiama ir nežino, ką man toliau su ja daryti. Esu ne iš Vilniaus, todėl pasidėti namuose daiktų ir grįžti nebuvo laiko. Laimei, kiti renginio darbuotojai pasakė, kad yra daiktų saugykla, kurioje galiu pasidėti savo kuprinę. Teko eiti apie 30 minučių, kol pasiekiau tą vienintelę visame Vingio parke daiktų saugojimo vietą (beje, ženklų, nurodančių kryptį, kur eiti ir kur ką rasti, praktiškai nebuvo matyti).

Pagaliau pasiekus daiktų saugyklą teko nemaloniai nustebti, kad daiktų saugojimo spintelės nuomos kaina – 25 eurai! Tai – tik šiek tiek pigiau nei „Rammstein“ atributikos marškinėliai, kurie renginio metu kainavo po 35 eurus. Prie spintelių jau pradėjo būriuotis savo kuprines norintys pasidėti žmonės, tačiau jiems, kaip ir man, per QR kodą nepavyko susimokėti už spintelės nuomą. Kita susimokėjimo už šią nepigią paslaugą alternatyva buvo laukti gyvoje kilometrinėje eilėje prie kasos ir taip galimai nespėti į koncertą. Šiaip ne taip, iš kokio 10 karto, per lūžinėjantį QR kodą pavyko susimokėti tuos 25 eurus už galimybę pasidėti savo kuprinę koncerto metu.

Nepatenkinta, tačiau atsikvėpusi, kad į koncertą bent jau pateksiu, nuėjau link vartų ir patekusi į koncerto zoną dar labiau nustebau – aplinkui vaikščiojo žmonės, su žymiai didesnėmis kuprinėmis nei maniškė, jų buvo tikrai ne vienas ir ne du. Netgi padariau keletą nuotraukų, jei prireiktų to įrodymų.

Taigi, klausimas organizatoriams būtų toks: pagal ką buvo atrenkamos kuprinės, kurios gali patekti į koncerto zoną ir kuprinės, kurios negali patekti? Nes susidarė toks vaizdas, kad tikrai ne pagal dydį ir ne pagal kuprinių turinį. Maniškėje kuprinėje vienintelis didesnis daiktas buvo įsidėta striukė, tačiau apsauginis net nesiteikė žiūrėti, kas jos viduje. Galbūt galimai kuprinių dydžio patikra pralaisvėjo užpildžius visas turimas daiktų nuomos spinteles – jų buvo tik vienoje Vingio parko vietoje ir tikrai nepakankamai patalpinti visoms matytoms didelėms kuprinėms renginio metu.

Taigi, kodėl renginio organizatoriai iki galo nesilaikė tokių griežtų taisyklių, vienas didesnes kuprines įleisdami, kitas – neįleisdami ir versdami kai kuriuos žmones susimokėti 25 eurų „baudą“? Ir kodėl daiktų saugojimo kaina buvo tokia didelė? Paprastai daiktus pasidėti kur nors nekainuoja daugiau nei kelių eurų.

Dėl šios nemalonios patirties, kai vieniems žmonėms galioja vienokios taisyklės, kitiems – kitokios, jaučiausi apgauta, negalėjau pilnavertiškai mėgautis koncertu, aplink save visur matydama didžiakuprinius, kažkaip į koncerto zoną patekusius žmones. Apie beprotiškai dideles eiles prie „Rammstein“ atributikos, gėrimų, netvarkingų tualetų bei išėjimų po renginio net nerašysiu, nes jau mačiau, kad apie tai žmonės spėjo pasiskųsti“, – sakė Laura.

Skaitytoja Krista akcentavo ir kitą problemą: „Noriu pasidalinti informacija apie „Rammstein“ koncerto metu veikusius barus. Visų pirma, koncerto metu buvo prekiaujama „Volf Engelman“ alumi. Dėl šio tiekėjo daugelis barmenų buvo atsisakę darbo, nes nenori sieti savo vardu su šia kompaniją (dėl visiems žinomų priežasčių). Neabejoju, kad kita įmonė būtų buvusi pajėgi aptarnauti tokio tipo koncertą, nes yra tai jau darę.

Antra: norint įsigyti alaus buvo taikomas 3 eurų vienkartinis taros mokestis, kurį buvo galima susigrąžinti paliekant koncerto teritoriją. Tačiau teko susidurti su nesąžininga prekyba.
Kai kuriuose baruose buvo išsikrovę kortelių skaitytuvai (nepagalvota apie tai iš anksto). Teko mokėti grynais ir susidurti su skirtingomis kainomis: 4 alaus + taros užstatas kainavo 30 eurų. Paskui 2 alaus jau į turimas stiklines buvo įpilti už 12 eurų, o dar vėliau – už 16 eurų. Nors koncertas buvo įspūdingas ir labai aukštos kokybės, deja tai apie barus negalima pasakyti.“

Dėl abiejų šių laiškų „Delfi“ kreipėsi į koncerto organizatorius. Vos gavus jų komentarą, straipsnis bus papildytas.

Taip pat „Delfi“ jau rašė apie žiūrovų nuostabą dėl vandens kainos – straipsnį galite rasti čia. https://www.delfi.lt/verslas/verslas/rammstein-gerbejus-nuvyle-organizatoriai-vietoje-viesu-vandens-stoteliu-buteliukas-uz-3-eurus-93445235

Renginio organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ teigimu, nemokamo vandens stotelės buvo uždarytos dėl saugumo.

„Vandens stotelės yra įrengtos vidinėje, renginiui skirtoje, parko teritorijoje, todėl dėl saugumo sumetimų (kad išvengti galimų sugadinimų) jos buvo uždarytos. Eilės prie barų susidarė ne dėl interneto strigimo, bet dėl didelio skaičiaus užsakymų“ – teigė „Live Nation Lietuva“ vadovas Aleksandras Karablikovas.

Renginio organizatorių įmonė – antroje vietoje pagal mokamų atlyginimų savo darbuotojams dydį. „Live Nation Lietuva“ 5 darbuotojų vidutinis atlyginimas vieną mėnesį buvo 44 369 eurų prieš mokesčius, o vasarį – 2 616 eurai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)