Lėktuvuose yra stiuardesės, taip? O kas yra autobusuose? Deja, nieko.

Gal, tiesą sakant, keliaujančiųjų lėktuvu ir mentalitetas kitoks. O važiuojantys autobusu... juos reiktų pamokyti tam tikrų elgesio taisyklių. Turiu galvoje keleivius, kurie kelionės metu trukdo visiems likusiems. Kokiais būdais? Garsiniais.

Pirmiausia, nuolat skamba jų mesendžerio garselis. Žinutės eina kas 10 sekundžių. Taip pat garsiai kalbasi skambučių metu arba jiems nuolat skamba telefonas. Tie, kurie telefonu nekalba ir nesusirašinėja, kitaip juo garsiai naudojasi. Pavyzdžiui, žiūri muzikinius klipus, filmus, klausosi dainų. Dažnai – rusiškų.

Tie keleiviai yra įvairaus amžiaus – nuo jaunų iki senyvų. Atrodo, jie nesuvokia, kad trukdo kitiems – jiems smagu ir tiek. O apie aplinką nepagalvojama. Va čia ir reiktų įvesti keletą taisyklių.

Ar negali būti tarpmiestiniuose autobusuose tiesiog primenama, kad naudotis mobiliuoju telefonu ir kompiuteriu reikia tyliuoju režimu arba su ausinėmis? Gali būti ir primenantis ženklas pakabintas. Jei toks būtų, būtų galima teisėtai tiesiog paprašyti šalia sėdinčio keleivio išjungti garsą, įjungti vibraciją arba naudotis ausinėmis. Manau, tai daug ką išspręstų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)