Skaitytoja Irmina atsiuntė nuotrauką, kurioje matyti penktadienį ryte užfiksuota temperatūra. Apie 8 valandą ryto Abromiškių kaime, Elektrėnų savivaldybėje, termometro stulpelis nukrito iki 15 laipsnių šalčio.

Temperatūra penktadienį ryte

Vis dėlto sinoptikai šį savaitgalį fiksavo ir dar žemesnę temperatūrą. Termometro stulpelis vietomis rodė ir 19-os laipsnių šaltį.

„Vakar dieną vietomis truputį pasnigo. Aukščiausia temperatūra siekė 9–15 laipsnių šalčio, pietiniuose ir vakariniuose rajonuose kai kur buvo -6...-8 °C. Vėjas rytinių krypčių, 6–12 m/s, Nidoje 16 m/s, Ventėje 22 m/s. Naktį daug kur pasnigo, vyravo nedidelis sniegas.

Kai kur pustė. Rytą Lazdijuose susidarė lijundra. Žemiausia temperatūra buvo 13–19 laipsnių šalčio, pietvakarinėje šalies pusėje daug kur -7...-12 °C. Vėjas pietryčių, 7–13 m/s, Nidoje 16 m/s, Ventėje 20 m/s. Dėl vėjo juntamoji oro temperatūra buvo net 5–8 laipsniais žemesnė nei rodė termometrai“, – šeštadienį pranešė „Meteo.lt“.

Sinoptikai rašo, kad sekmadienį situacija kiek pasitaisė: „Sekmadienis buvo debesuotas su pragiedruliais. Aukščiausia oro temperatūra dieną siekė 0–6 laipsnius šalčio, tik vakariniuose ir vietomis pietvakariniuose rajonuose sušilo iki 1–3 laipsnių šilumos. Naktį vietomis pasnigo , o vakariniuose rajonuose palijo. Žemiausia temperatūra daug kur buvo 0–5 laipsniai šalčio, šiaurės rytiniuose rajonuose iki -6 °C, o Nidoje ir Ventėje +1 °C.“

Sinoptikai informavo, kad antroji metų savaitė pradės šiltesnių ir drėgnesnių orų periodą. „Šiandien Lietuvoje daug kur krituliai, daugiausia nedideli. Vietomis lijundra, plikledis. Aukščiausia temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos“, – pirmadienį rašė „Meteo.lt“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)