„Delfi“ skaitytoja Eglė papasakojo apie problemas miesto pakraštyje.

„Savivaldybė skleidžia žinią, kad didelis dėmesys skiriamas Vilniaus miesto gatvėms, dviračių takams ir pėsčiųjų zonoms. Bet Vilniaus miesto pakraštys yra užmirštas, nors esame miesto gyventojai, bet mes nesame saugūs, o ypač – vaikai. Noriu atkreipti dėmesį į Lentvario gatvės atkarpą nuo užtvankos prie Mūrinės Vokės link Lentvario.

Pravažiavus užtvanką, iškart dešinėje, labai dažnai po stipresnių kritulių išplaunamas takas, atsiveria didelė tikrai didelė duobė, o ten – nemažas skardis. Ji tik užpilama žemėmis, nebūtinai iškart, bet tai kartojasi jau ne vienerius metus, apsaugos tvorelė yra tik iš vienos pusės. Tai va tiek to takelio pėstiesiems, ir daugiau pėsčiųjų zonų nėra.

Viešojo transporto stotelės yra, o šaligatvių, deja, nėra, vaikai eina kelio pakraščiu, nors pats kelias pakankamai siauras, žiemą eina keliu. Daug kalbama apie darnųjį judėjimą, bet kad iki viešojo transporto stotelės nueiti yra iššūkis.

Gatvėse apšvietimo nėra. Ši kelią pamėgę dviratininkai, nes gali numinti iki Trakų, pakeliui aplankyti Lentvario apylinkes, bet jie važiuoja keliu, nes kitų galimybių nėra.

Prieš mėnesį atsidarė naujas prekybos centras iki jo galima nuvykti tik savo transportu, nes šaligatvių nėra. Gyvenamųjų namų rajonas per paskutinius metus labai stipriai išsiplėtė ir toliau labai sparčiai didėjo, to pasėkoje atsirado labai daug transporto, kas kelia vis didesnį pavojų.

Kvartaluose kelius asfaltuojame patys, kvartalo gatvės šviestuvus įrengiame patys, gal miesto judria gatve gali pasirūpinti miesto institucijos?“ – klausė Eglė.

Vilniaus miesto savivaldybė paaiškino situaciją.

„Vilniaus miesto savivaldybė siekia užtikrinti maksimalų saugumą visiems eismo dalyviams, todėl Lentvario gatvės apšvietimo bei pėsčiųjų ir dviračių tako techninio projekto rengimas yra įrašytas į planuojamų projektų sąrašą.

Natūralu, kad skiriamo finansavimo nepakanka visiems projektams įvykdyti iškart, todėl pagal skiriamą biudžeto finansavimą jie vykdomi prioriteto tvarka – pirmiausia ten, kur situacija prasčiausia.

Nepaisant to, Lentvario gatvėje jau yra imtasi papildomų pėsčiųjų saugumo ir vairuotojų įspėjimo priemonių: ties viešojo transporto stotelėmis įrengti greičio mažinimo kalneliai, o visa 2,5 km gatvės atkarpa pažymėta kelio ženklais „Pėstieji“.

Primename, kad ir patys pėstieji turi pasirūpinti savo saugumu: tamsiuoju paros metu ir esant blogam matomumui dėvėti atšvaitus, jei einama važiuojamąja kelio dalimi – judėti kuo arčiau jos pakraščio ir prieš transporto priemonių važiavimo kryptį, o gatvę kirsti tik tam skirtose vietose arba, jei nėra perėjų ir sankryžų, stačiu kampu per važiuojamąją dalį, įsitikinus, kad eiti saugu,“ – sakė savivaldybės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)