„Delfi“ sulaukė vilnietės L. laiško ir nuotraukų. Moteris pasibaisėjo pamačiusi prie medžio šaknų priberta druskos – yra žinoma, kad druska medžius žudo ir šaknys barstomos gali būti tuo atveju, jei siekiama sąmoningai sumažinti augmenijos. Fotografuota Mindaugo gatvėje, netoli sankryžos su Basanavičiaus gatve.

Medžiai apiberti druska

„Jau ne pirmi metai kalbama apie tai, kad medžiams druska labai kenkia. Žiemą savivaldybė net sumontuoja specialias apsaugas, kad prie medžių šaknų patektų kuo mažiau druskos. Bet šaligatvius barstantys darbuotojai apie tai, regis, nesusimąsto. Tiesiog skauda žiūrėti į tokius atvejus, nes jeigu druska bus barstoma taip ir toliau, bent jau šis medelis pavasario gali nesulaukti. Apskritai stebina tai, kokiais kiekiais ant šaligatvių beriama druska“, – stebėjosi vilnietė.

Medžiai apiberti druska

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas teigė, kad tai – tikėtina, klaida, ir situacija sprendžiama.

„Apie netinkamą druskos barstymą šią teritoriją prižiūrinti įmonė buvo informuota, ji taip pat įpareigota dar šiandien pašalinti druską nuo žolės ir medžio šaknų bei įspėti darbuotojus, kad jie atidžiau tvarkytų šaligatvius. Tikėtina, kad klaida padaryta būtent per neapdairumą. Minėta vieta bus stebima ir jei medis imtų rodyti džiūvimo požymius, bus nustatomos to priežastys ir gali būti išieškomas žalos aplinkai atlyginimas“, – sakė G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)