Lapkričio mėn. pradžioje teko lankytis Kroatijoje. Vaikštinėdamas viename prekybos centre (pavadinimas PLODINE) esantis Pula mieste Kroatija, jis randasi nei daug nei maža,i apie 1750 km nuo mūsų sostinės Vilniaus.

Bevaikštinėjant akis užkliuvo už Lietuviško produkto svečioje šalyje, maloniai nustebino toks produktas ir taip toli nuo Lietuvos. Kadangi Kroatija nuo kitų metų sausio 1–os dienos įsiveda eurą, kainos etiketėse nurodomos ir dabartine valiuta ir eurais.

Kai tik pamačiau kiek kainuoja saldainių dėžutė „Plodine“ parduotuvėje iškarto nusprendžiau prisijungti prie lietuviškos parduotuvės „Barbora“ puslapio ir palyginti, kiek kainuoja tokia pat saldainių dėžutė Lietuvos prekybos centre?

Likau maloniai nustebintas Kroatija 4,51 eur, Lietuva 5,79 eur, tai viso labo 1,28 eur skirtumas.

Skaitytojo atsiųstos nuotraukos. Kainų skirtumas Lietuvoje ir Kroatijoje
Skaitytojo atsiųstos nuotraukos. Kainų skirtumas Lietuvoje ir Kroatijoje

Pagrindinis klausimas kyla, kiek Lietuvos verslininkai užsideda antkainio Lietuvoje pagamintai produkcijai parduodamai Lietuvoje, jeigu nuvežus tokį pat produktą beveik už 2000 km ir įvertinus tik logistikos kaštus, jis yra beveik 22 proc. pigesnis?

Savo istorijas ir pasakojimus siųskite pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)