Į „Delfi“ kreipėsi vilnietė, kuri teigė, kad vaikų darželio grupėje oro temperatūra neatitinka higienos normų reikalavimų.

„Vilniuje, darželyje „Kodėlčiukas“, Pabiručių grupėje (manau, ir kitose grupėse problema ta pati), viduje iš ryto +11 šilumos, po pietų sušyla iki +15. Vaikai tokioje temperatūroje turi mokytis, žaisti, valgyti, miegoti.

Visi sloguoja, dauguma jau serga (3–5 metų vaikai). Auklėtojos, jau kelis kartus pastebėta, grupėse sėdi su striukėmis. Tokia temperatūra yra siaubingai nutolusi nuo visų higienos reikalavimų ir normų.

Kreipusis į darželio direktorę, patarimas buvo vienas – šilčiau apsirengti. Tėvų pasiūlyto elektrinio šildytuvo taip pat nepriima dėl aukštų elektros kainų.

Panašu į katorgą, o ne mažų vaikų ugdymo įstaigą. Manau, vienintelis būdas padėti vaikams – viešumas“, – rugsėjo pabaigoje rašė vilnietė.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovas žiniasklaidai Irmantas Kuzas teigė, kad kiekvieno darželio šildymo poreikį apsprendžia vadovas.

„Atsižvelgiant į krentančią temperatūrą, ugdymo ir švietimo įstaigose šildymas pagal poreikį pradedamas nuo rugsėjo 27 dienos. Poreikį nustato įstaigos vadovas – jei šildymo reikia, turėtų kreiptis į pastatą prižiūrintį asmenį dėl šildymo pajungimo“, – teigė jis.

Dėl šąlančių vaikų į redakciją kreipėsi dar viena mama, kuri teigė, kad miestas taupo vaikų sveikatos sąskaita.

„Ugdymo įstaigose vaikai šąla. Sušalę pradeda sirgti peršalimo ir virusinėmis ligomis. Muturiuoti vaikus tikrai nėra išeitis, juk jie juda. Sėdėti klasėse šalta, darželiuose vaikus rengia miegoti, vonios ir tualeto patalpos šaltos.

Ar miesto valdžia taupo vaikų sveikatos sąskaita? Šią žiemą taupysime visi, bet kokiomis priemonėmis? Šimašius eglutę už 250 tūkst. perka,o vaikai šąla. Na, tikėkimės eglutė bent bus graži.

Mano vaikai skundžiasi, kad labai klasėse šalta. Pažįstamos vaikai taip pat prašo jiems uždėti papildomus megztinius, nes šalta. Visi vaikai sloguoja, kosti. Aš nesuprantu, ką čia jie tikisi sutaupyt vaikų sąskaita“, – rašė skaitytoja.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas teigė, kad dėl šildymo ugdymo įstaigoje tėvai turi kreiptis į ugdymo įstaigos vadovą.

„Prieš savaitę savivaldybės administracijos direktorės įsakymu visoms savivaldybei pavaldžioms ugdymo įstaigoms leista pradėti šildymo sezoną. Nors dėl jo pradžios galėjo spręsti kiekvienos įstaigos vadovas atskirai, mūsų žiniomis, šildymas jau yra įjungtas visose savivaldybei pavaldžiose įstaigose, kuriose vyksta ugdymo procesas.

Sunku pakomentuoti situaciją, nežinant, apie kurią ugdymo įstaigą konkrečiai kalbama.

Jei tėveliai įtaria, kad mokykloje ar darželyje nėra šildoma arba šildoma nepakankamai, jie dėl situacijos sprendimo gali kreiptis tiek į ugdymo įstaigos vadovą, tiek į savivaldybę“, – rašė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

Savo istorijas ir pasakojimus siųskite pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)