Į „Delfi“ kreipėsi skaitytojas Alfredas, kuris papasakojo apie Ispanijos mažo kaimelio žmonių susitelkimą ir dosnumą.

„Mes gyvename gūdžiame Ispanijos kaime, Sanlucar De Guadiana. Kaimo populiacija tik 200 žmonių. Savaitgalį organizavome akciją palaikyti Ukrainą ir rinkome pinigus karo pabėgėliams.

Kavinėse, parduotuvėse kepėme ir pardavinėjome picas, virėme barščius, organizavome rungtynes, žaidimus ir loterijas. Prie šios akcijos prisidėjo visų tautybių atstovai, kurie gyvena Sanlucar De Guadiana: ispanai, portugalai, britai, airiai, vokiečiai, olandai ir lietuviai.

Surinkome 2290 eurų, šią sumą padvigubino anonimas donoras, kuris yra kaimelio gyventojas. Visą mūsų surinktą sumą padvigubino vieninis Ispanijos „Cainxa“ bankas. Iš viso mūsų surinkta suma gavosi 9158 eurų. Taip nuo sniego gniūžtės pasidarė sniego griūtis. Ir viskas per vieną savaitgalį.

Guadiana, Ispanija

Jei 200 žmonių kaimas gali surinkti beveik 10 000 eurų – tai tik parodo, kokie europiečiai yra susitelkę padėti Ukrainos žmonėms. Net ir kažkur Ispanijos pakraštyje. Ši akcija įtakojo dar ir tai, kad nemažai ispanų užsirašė savanoriškai priimti ukrainiečių šeimas ir jų vaikus“ , – pasakojo Alfredas.

Sanlúcar de Guadiana yra vietovė Huelvos provincijoje, Andalūzijoje, Ispanijoje, netoli Portugalijos ir Ispanijos sienos. Gyventojai žinomi kaip sanluqueños. Kaimas ribojasi su Guadiana upe. 2018 metų duomenimis, kaimelio populiaciją sudarė 396 žmonės. Kaip skaitytojas lygino, Guadiana savo dydžiu panaši į Liolių kaimą Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją