„Delfi“ skaitytoja Gintė Gintautė kreipėsi pasakodama apie situaciją Klaipėdos muzikiniame teatre.

„Laikas viešinti Lietuvos „didvyrius“! Ketvirtadienį Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė uždraudė ant muzikinio teatro sienos šviesos instaliaciją su Ukrainos vėliava, neva pastatas neestetiškai atrodys. Gėda ir pasibjaurėjimą kelianti vadovės arogancija. Labai prašome pasidomėti, reikalausime viešo atsiprašymo ir kultūros ministro įspėjimo vadovei“, – rašė skaitytoja.

„Delfi“ kreipėsi į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro administraciją teiraudamiesi komentaro. Instaliacija visgi jau yra padaryta.

„Mes palaikome taikią ir laisvą Ukrainą. KVMT – vienas labiausiai tarptautinių profesionalių meno kolektyvų, kurio baleto trupėje net 90 procentų narių ukrainiečiai. Šios tautybės atstovų dirba orkestre, chore ir kituose kolektyvo padaliniuose. Sunkiu metu kartu su kolektyvo nariais išgyvename dėl įvykių Ukrainoje, ten gyvenančių jų šeimų narių bei esame pasiryžę padėti kiek tik nuo mūsų priklauso. Galvojame kaip padėti iš Ukrainos sostinės Kijevo grįžti į Klaipėdą penkiems mūsų baleto artistams. Rūpinamės kur Klaipėdoje galėtų apsigyventi jų šeimų nariai. Prie pagalbos prisidedame ne tik mintimis, bet ir darbais bei su nerimu laukiame žinių. Širdimi mes kartu!“,– sako Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės