Vilnietė R. papasakojo savo istoriją.

„Prieš keletą dienų pasijutau prastai. Koronaviruso skaičiams Lietuvoje smarkiai augant, pagalvojau, kad būsiu užsikrėtusi ir aš, todėl užsiregistravau testui. Laukti – 3 dienas, bet nevarykim Dievo į medį, pagalvojau, daug sergančių, daug besitestuojančių, viskas suprantama.

Nuvykti testo Vilniuje, Gerulaičio g. 1, turėjau sekmadienį, 21 val. 10 min. Neapskaičiavusi šiuo metu sostinėje esančių sudėtingų eismo sąlygų, užšalus mašinos spynelei, kitą automobilį išsitraukus iš pusnies, į testą vėlavau gal 10 minučių. Privažiavus arčiau prie palapinės mandagiai buvau paprašyta specialaus registracijos numerio, maniau, viskas gerai ir suprantama, esant tokiam snygiui, tačiau darbuotojai į raciją buvo atsakyta, kad testui manęs jau nebepriims.

Įvažiavusi į palapinę išgirdau, kad punktas jau baigė darbą. Niekas nieko nesikrovė, namo nesiruošė, tiesiog stovėjo ir aiškino, kad nebedirba. Dar buvo paaiškinta, kad laiko paklaida testui galima 5 minutės, o aš štai nuo paklaidos vėlavau dar penkiomis daugiau. Paironizuosiu, bet įdomu, kiek tokių punktualių žmonių žiemos vidury esama?

Visgi geriausia išgirsta frazė buvo: „Pagailėkite mūsų.“ Nelabai supratau, kodėl turiu gailėti savo darbą dirbančių ir už tai atlygį gaunančių žmonių. Šiuo metu, mano žiniomis, mobilūs punktai priima tik užsiregistravusius gyventojus, taip sakant, tikrai ne daugiau nei gali. Kaip išsiaiškinau paskui, punktas dirba lygiai iki 21.15 val., o tai reiškia, kad pavėlavau 5 min.

Tik norėjau paklausti, kur yra žmogiškumas, jeigu darbuotojai be jokio vargo per porą minučių galėjo atlikti testą užuot ginčijęsi ir verčiau pasirinkę atstumti sergantį žmogų, kuris testo ir taip laukė 3 dienas? Tai dabar vėl turėčiau registruotis tyrimui ir laukti dar tiek pat ar net ilgiau? O kas bus, jei atvažiuosiu per anksti, išvarys? Tokių istorijų taip pat teko girdėti. Žmonės, dabar pandemija, būkime supratingi ir biurokratiją palikime biurokratams. Sunkiam ligoniui dvi minutės papildomo jūsų itin svarbaus darbo šiuo metu būtų buvusios auksinės“, – rašė R.

Apie skaitytojos papasakotą situaciją tsakė Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovė.

„Apgailestaujame, kad vilnietei teko susidurti su apmaudžia situacija, kai atvykus į mobilųjį COVID-19 patikros punktą pavėlavus ir po punkto darbo valandų tyrimo paslauga nebuvo suteikta.

Vilniuje plintant užkrečiamai omikron atmainai ir sparčiai blogėjant epidemiologinei situacijai, punkte tyrimo taškų padidinome iki 16, specialistų komandos dirba 4 pamainomis kiekvieną dieną be savaitgalių ir švenčių nuo 6.30 iki 21.15 val. Pabaigus darbą visuose taškuose, viena palapinė dar budi iki 21.20 val., tad, jei asmuo vėluoja tik 5 min., galimybė išsitirti yra užtikrinama.

Priėmus paskutinius registruotus asmenis, einamosios pamainos mėginių terpės pagal patvirtintas procedūras ir laikantis griežtų terminų reikalavimų yra išvežamos į laboratoriją.

Praėjusią savaitę įsigaliojo nauja priėmimo tvarka, kuomet galima atvykti automobiliu, palikti jį aikštelėje šalia punkto ir ateiti į punktą pėsčiomis. Ši eilė juda greitai, registracijos vietų yra kasdien. Taip pat pristatėme galimybę išsitirti greitaisiais antigeno testais, registracijos laikų yra pakankamai.

Suprantame, kad kai kurie griežtesni gyventojų priėmimo tvarkos reikalavimai gali sukelti asmeninių nepatogumų, tačiau mes, nemažindami aukštų kokybės ir saugumo standartų, stengiamės užtikrinti sklandų mobiliojo punkto darbą ir sudaryti kuo palankesnes COVID-19 tyrimo sąlygas miestui, turinčiam daugiau nei pusę milijono gyventojų.

Dėkojame už supratimą ir linkime nesirgti.

Daugiau apie atnaujintą gyventojų priėmimo tvarką rasite „Vilnius sveikiau“ FB paskyroje ir svetainėje (https://www.vilniussveikiau.lt/registracija-tyrimui-del-covid-19-ka-svarbu-zinoti/)“, – rašoma komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)