„Delfi“ sulaukė skaitytojos Viktorijos laiško apie tai, kad didėjant maisto kainoms Lietuvoje, ji nusprendė su šeima pirmą kartą nuvykti pas kaimynus apsipirkti.

„Niekad nesam buvę apsipirkti Lenkijoje, tik iš aplinkos esame girdėję, kad apsipirkti galima daug pigiau. Į tai žiūrėjau skeptiškai, man atrodė, kad tokį atstumą važiuoti tik dėl apsipirkimo neverta, tačiau vieną dieną apsilankiau parduotuvėje ir, pirkdama beveik tuos pačius produktus kaip visada, sumokėjau dvigubai daugiau. Pasidarė prabanga pirkti tam tikras prekes, todėl nutarėme su vyru pabandyti apsižiūrėti pas kaimynus.

Žinoma, nuo vasario 1-osios važiuoti būtų buvę protingiau, kai nebūtų PVM, tačiau tam tikri dalykai namuose pasibaigė, o ir žmonių vasarį bus tikrai daug, tad pagalvojome apsižiūrėti anksčiau. Lenkijoje viskas kainavo bent keliais centais pigiau, o kai kurie ir keliais eurais pigiau, ir tai, skaičiuojant, kad kainos Lietuvoje yra su akcija. Pirkome bazinius produktus: mėsa, makaronai, pieno produktai, šaldyti produktai, sauskelnės vaikui, buitinės prekės, valikliai, skalbikliai, asmens higienos prekės. Labiausiai nustebino buitinių ir higieninių prekių kainos. Pvz. dantų skalavimo skystis, toks pat, tos pačios firmos ir tas pats kiekis Lenkijoje kainavo nepilnai 2 eurus, o Lietuvoje – 7 eurus. Taip pat pirkome vaikams sauskelnių, kaina skyrėsi 3 eurais. Lenkijoje vaikų prekės ženkliai pigesnės, kas mus nudžiugino. Tas pats vaikiškas šampūnas kainuoja 3 eurais pigiau (Lietuvoje kainuoja 7 eurus, Lenkijoje – 2,5 euro), pieno mišinukas taip pat pigesnis 3 eurais.

Maisto prekių, kurias pirkome, kaina skyrėsi nuo mažiausiai 30 euro centų iki kelių eurų, Pvz. toks pat majonezas, kurį perkame Lietuvoje, po Naujų Metų labai išbrango ir kainuoja beveik 4 eurus, Lenkijoje kainuoja 2 eurus. Vištiena taip pat pigesnė apie 1,5 euro. Mėsos gaminiai, palyginimui: pas mus turgelyje toks pat rūkytas gaminys kainuoja 12,99 euro už kilogramą,, o Lenkijoje sumokėjome 7 eurus. Sviestas 82 proc. pas mus kainuoja apie 2 eurus, Lenkijoje sviestą pirkau su akcija, nesiekė nė 1 euro. Taip pat, lyginant kiekiais, tai Lietuvoje tiek produktų neperkame, nes per brangu. Kelionėje į Lenkiją pirkome didesnį kiekį negendančių ar ilgesnio galiojimų produktų. Persivežėme namo pilną bagažinę prekių, sumokėjome apie 200 eurų.“, - vardijo kaunietė.

Taigi, už visas prekes Lietuvoje ji būtų sumokėjusi apie 250-300 eurų, o Lenkijoje sumokėjo apie 200 eurų. Pirkdama Lenkijoje skaitytoja sutaupė maždaug 100 eurų, prekės Lenkijoje vidutiniškai pigesnės 34 procentais.

„Sutaupius apie 100 eurų pirkiniams, kurių nemažą dalį sudarė buitinės prekės, nutarėme apsipirkti važiuoti kas mėnesį, o ypač kai bus sustabdytas PVM. Jeigu jau dabar tokios kainos, kas bus vėliau vasarį?! Dabar žinosime, kokius produktus norime nusipirkti, pasižiūrėjome ir vietas, kur kitą kartą nuvyksime“, - teigė moteris.

Ar nuo jūs ketinate vykti apsipirkti į Lenkiją, o gal apsiperkate ten reguliariai? Savo patirtimi pasidalinkite el.paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (380)