„Delfi“ skaitytojas Andrius kreipėsi į redakciją stebėdamasis higienos trūkumu sporto klube „Gym+“.

„Noriu parašyti apie labai neatsakingą sporto klubų tinklo elgesį pandemijos metu. Atrodo, kad klubas turi tik vieną prioritetą: kaip įmanoma didesnis klientų kiekis, bet kokia kaina, nekreipiant dėmesio į sportavimo sąlygas. Įvairių akcijų pagalba pritraukinėja naujus klientus, nepaisydami akivaizdaus fakto, kad esamos sporto klubų patalpos nepakankamos tokiam klientų kiekiui piko metu. Darbo dienomis tarp 17-19 val. sportuoti darosi tiesiog neįmanoma dėl sausakimšų patalpų, o apie saugaus atstumo laikymąsi negali būti net kalbos. Po paskutinės akcijos net ir 13 val. darbo dieną klientų būna ganėtinai daug.

Net oro kondicionavimo sistema nebesusitvarko su žmonių kiekiu: patalpose vis dažniau dvokia prakaitu, vietomis atsiranda „stovintys“ smarvės debesys. Karantino metu, kai buvo reikalavimas riboti klientų kiekį patalpose, internetinėje klubo svetainėje buvęs užimtumo skaitiklis buvo visiškai butaforinis ir niekaip nesusijęs su realybe — gerai prisimenu daugybę kartų, kai tas skaitliukas rodė 13 proc. klubo užimtumą, o realiai žmonių buvo tiek, kad prasilenkti saugiais atstumais darydavosi sunku. Tai 100 proc. užimtumas turbūt būtų, kai žmones klube suguldytų vieną šalia kito kaip šprotus.

Sporto klubo administracijai dėl šių problemų skundžiausi keletą kartų, jų atsakymas visada būdavo „stengsimės valdyti klientų srautus“, tačiau situacija nepasikeitė.
Aš čia rašau konkrečiai apie Vilniuje esantį sporto klubą, tačiau žinau, kad Kaune taip pat situacija ne ką geresnė. Šie sporto klubai darosi tikrais virusų židiniais“, – rašė Andrius.

Kitas šių sporto klubų lankytojas taip pat pasidalino panašia patirtimi. Vilnietis Tomas teigė, kad sporto klube lankosi jau kelis metus, ir srautai sporto klube šiuo metu yra tokie, kokie buvo ir prieš pandemiją.

„Nors į klubą įleidžiami žmonės tik su galimybių pasų, susidaro įspūdis, jog žmonių srautas liko nepasikeitęs. Dažniausiai sporto klubo lankytojai po pasinaudojimo įvairiais treniruokliais jų nedezinfekuoja, nors viduje netrūksta tiek informacinių lentelių, tiek garsinių pranešimų apie svarbą dezinfekuoti inventorių. Taip pat lankytojai ne visada laikosi saugaus atstumo, tačiau kartais net neįmanoma to padaryti, nes žmonių sporto klube tiesiog yra per daug. Persirengimo rūbinėse vaizdas toks pat – žmonės vieni kitiems lipa ant kulnų.

Buvo atvejų, kai žmogus užsikrėtė po apsilankymo klube (pažįstamas žmogus, tačiau nenoriu plačiau komentuoti). Mano požiūris toks, kad truputėlį žmonės jaučiasi per laisvai, nors į klubą patenka ir tik GP turintys asmenys. Erzina tas faktas, jog ne visi lankytojai yra linkę dezinfekuoti sporto inventorių po panaudojimo.

Tačiau aš čia matyčiau didesnę administracijos atsakomybę – yra tikrai nemažai lankytojų, kurie tikrai elgiasi atsakingai ir dezinfekuoja įrangą po pasinaudojimo, bet kartais dezinfekcinio skysčio tiesiog nėra. Mano nuomone, tiesiog tomis piko valandomis, vakarais po darbų, kai lankytojų bumas yra didžiausias, gal visgi reikėtų riboti lankytojų skaičių klube, nes sportuoti tampa nebesaugu ir nebepatogu“, – sakė Tomas.

„Delfi“ kreipėsi į minėto sporto klubų tinklo administraciją dėl komentaro, tačiau įmonė nekomentavo. Situacijai pasikeitus, straipsnis bus papildytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)