Savaitgalį Lietuvos rusų dramos teatre vyko premjerinis spektaklis „Filomena Morturano“. Po jo „Delfi“ sulaukė skaitytojo – spektaklio žiūrovo laiško, kuriame jis stebėjosi teatro administracijos požiūriu į sveikatos saugumą.

„Premjeros metu perpildytoje, anšlaginėje salėje buvo daugybė žiūrovų. Didžioji dalis spektaklio žiūrovų buvo atsakingi ir su tvarkingai dėvimomis apsauginėmis veido kaukėmis. Tačiau daug žiūrovų sėdėjo su nusmauktomis kaukėmis, o dalis buvo apskritai be medicininių kaukių ir demonstratyviai bei įžūliai jų nedėvėjo. Nebuvo nė vieno teatro darbuotojo, kuris užsuktų į salę bent prieš spektaklį ir kontroliuotų kaukių dėvėjimo tvarką, o tai parodo teatro administracijos požiūrį į situaciją.

Atrodo, kad jiems absoliučiai nusispjauti, kas tuo metu vyksta žiūrovų salėje, viskas palikta savieigai. Ar atsakingiems žiūrovams spektaklio metu reikėjo patiems kovoti su kaukių
nedėvinčiais asmenimis, ar reikėjo kviesti policiją ir sustabdyti spektaklio rodymą? Kam kviesti policiją: žiūrovams ar teatro administracijai?

Šiuo metu renginiuose pakeista tvarka ir žmonės sodinami be jokių atstumų, žmogus prie žmogaus, kaip šprotai skardinėje. Noriu atkreipti visų dėmesį ir perspėti dėl renginiuose vyraujančio chaoso. Nei viena salė ir nei vienas renginys negali išvengti tokių problemų su neteisingai dėvinčiais kaukes žiūrovais (ar apskritai esančiais be kaukių). Tačiau vienose meno vietose yra bent kažkokia stebėsena ir kontrolė, o kitur jos iš viso nėra.

Gaila, kad dalis renginių lankytojų nesugeba laikytis kaukių dėvėjimo taisyklių bent dėl savo pačių saugumo ir sveikatos. Žiūrovai yra palikti baisioje situacijoje. Ir būtent Lietuvos rusų dramos teatras bei jo publika pasižymi išskirtiniu požiūriu į veido kaukių (ne)dėvėjimą, nes nė vienoje kitoje renginių salėje nebuvo tokio chaoso. Šiame teatre labai nesaugu
lankytis – bent kol nebus atitinkamas požiūris į svečių saugumą“, – rašė skaitytojas.

„Delfi“ kreipėsi į Rusų dramos teatro administraciją ir pasiteiravo, kokia teatro politika kaukių dėvėjimo klausimu. Administracijos teigimu daroma viskas, kad žiūrovams būtų primenamas kaukių dėvėjimas.

„Teatro patalpose yra visur užrašai informuojantys dėvėti veido apsaugos priemones. Net prieš spektaklį leidžiame įrašą , kuris prašo žiūrovų spektaklio metu nenusiimti veido apsaugos priemonių. Visus einančius pro kontrolę be kaukių papildomai įspėjame. Salėje tikrai neįmanoma prie kiekvieno stovėti ir žiūrėti jis su kauke ar tik trumpam nusiėmė. Pertraukos metu žiūrovai grįžtantys iš kavinės papildomai informuojami užsidėti kaukes. Per patį spektaklį nėra galimybės žiūrovams pasakyti pastabą jei jie be kaukės. Visada tikimės žiūrovų sąmoningumo, bet deja dalis renginių lankytojų nesugeba laikytis veido kaukių dėvėjimo taisyklių bent dėl savo pačių saugumo.

Dėl atstumų sodinant žiūrovą, tai tikrai laikomės visų reikalavimų. Sodinti šachmatų tvarka arba su atstumais dar reikalavimuose nenurodyta. Ateityje stengsimės labiau atkreipti dėmesį į žiūrovų elgesį dėvint kaukes“, – rašoma administracijos komentare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)