„Delfi“ sulaukė nemažai skaitytojų laiškų, kuriuose piktinamasi Pašilaičiuose galimai neteisėtai pradėjusiais veikti laidojimo namais.

„Laidojimo namuose, Medeinos gatvėje, jau vyko šarvojimo apeigos. Kiek man yra žinoma, statybų inspekcija atšaukė jiems leidimą, savivaldybė taip pat nepritaria, šitas pastatas yra nebaigtas ir nepriduotas. Tai kaip jie gali dirbti? Kaip yra vykdomi įstatymai mūsų valstybėje?“ – klausė skaitytojas.

Kitas skaitytojas rašė, kad pradėję veikti laidojimo namai neigiamai nuteikia rajono gyventojus.

„Turėjo būti parduotuvė, išėjo laidojimo namai. Tai džiaugiasi Pašilaičiai! Šalia kaip tik ir kebabinė yra, gera atmosfera sukuriama“, – ironizavo vyras.

Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas savo feisbuko paskyroje rašė: „Kaip būsima parduotuvė staiga virsta laidojimo namais? Labai paprastai.

2016 m. Pašilaičiuose, Medeinos g. 12 buvo išduotas statybų leidimas 2 aukštų prekybos paskirties pastatui su pagalbinėmis patalpomis rūsyje – kitaip tariant, parduotuvei. Bet štai ne per seniausiai ant pastato sužibo iškaba „Vilniaus laidojimo namai“.

Nors objektas dar net nėra baigtas (Registrų centro pažymoje nurodytas 67 proc. baigtumo procentas, o pastato būklė nurodoma kaip „nebaigtas statyti“), čia ne tik atsirado naujas turtinis vienetas – ritualinių paslaugų patalpa – bet pastatas taip pat gavo pažymą, jog statybos įvyko be esminių nukrypimų nuo projekto. Pagal įstatymus pastato paskirtis gali būti keičiama tik baigus statybas ir pridavus projektą, jau nekalbant apie tai, kad paskirties keitimui dar reikalingas ir viešasis svarstymas.

Ar parduotuvė, virtusi laidojimo namais, yra neesminis nukrypimas nuo projekto? Nežinau, jūs man pasakykit. Įmonė, kuriai priklauso pastatas, veikia jau kone 20 metų ir turi tris šarvojimo sales Vilniuje bei net atstovybę Londone. Tai panašu, kad jokios parduotuvės planuose net nebuvo.

Kreipėmės į Registrų centrą bei Statybų inspekciją su prašymu paaiškinti, kokiu pagrindu buvo išduotos realybės neatitinkančios pažymos bei pakeista objekto paskirtis dar nebaigtose statybose. Jei reikės, dėl galimo dokumentų klastojimo kreipsimės ir į prokuratūrą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)