Situacija tokia. Kiek žinome, mūsų sūnus mokykloje sėdi prie vaiko, kurio tėvai nesiskiepija, o vaikui neleidžia testuotis. Jo tėvai prieš testavimą. Yra ir daugiau tokių, kažkaip nedžiugina tokia situacija. Mes paskiepyti, sūnų testuojame, o jis sėdi neaišku, ar ne prie sergančio. Ir jeigu tas kitas vaikas nešiotų aplink užkratą, taip pat nežinotume.
Ir ka daryti tada?

Nerėkausi gi „nenoriu, kad jie šalia sėdėtų“, bet praktinis klausimas – ką daryti? Į kampą visus? Visi gi kartu mokosi, bet va kai kuriems tėveliams korona neegzistuoja ir jie kategoriškai atsisako testuotis ar testuoti vaiką. Galiausiai, kaip žinoti, kiek tokių žmonių klasėje? Juk visi mokosi kartu, o tokios informacijos mums niekas neprivalo teikti.
Mes čia sužinojom tik dėl to, kad tėvai grupėje susirašinėjo ir tie, kurie nenori testuotis, patys aiškiai išsakė savo poziciją. O kiek dar tokių, kurie nerašo?

Jausmas nekoks. Žinai, kokia yra situacija, bandai daryti taip, kad apsaugotum save ir kitus. Ir vaiką – jo sveikata, aišku, svarbiausias dalykas.

***

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai teigė, kad būtent dėl to mokyklose laikomasi griežtesnių saugumo reikalavimų.

„Kadangi į mokyklas susirenka ir pasiskiepiję vaikai, ir nepasiskiepiję, ir neturintys imuniteto, laikomasi griežtesnių saugumo priemonių: visiems mokiniams nuo 5 klasės privalomos veido kaukės, vėdinamos patalpos, valomi, dezinfekuojami paviršiai, taip pat rekomenduojama visiems mokiniams testuotis, o nuo 12 metų – ir skiepytis ir taip minimizuoti riziką užsikrėsti.

Mokykloms, mokinių tėvams yra sukurtas specialus informacinis filmukas apie vaikų nuo 12 metų skiepijimą, platinamas socialiniuose tinkluose, mokyklose. Taip pat specialiai mokyklų bendruomenėms sukurta interneto puslapis, kur pateikiama visa informacija apie saugumo sąlygas mokyklose ir galimybes išlaikyti mokyklas kaip įmanoma saugesnes“, – rašoma ŠMSM komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)